Strona 44 z 77 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 790

Wątek: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Mam nadzieję, że nie dostanę bana. Nie mamy żadnego dowodu, że zdjęcie z 50A nie miałoby podobnej plastyki co to z 50 1.2. Zwłaszcza, że na różnych portretach z życia Sigma wypada lepiej niż L. Ale i tak nie ma żadnego dowodu, bo trzeba by być tam i zrobić takie zdjęcie. A nawet się nie dało, bo A jeszcze nie było. Dlatego kończę, bo dyskusja o plastyce jest bez sensu, bo jest ona niemierzalna i co najwyżej może być porównywalna między dwoma takimi samymi ujęciami.

tamte zdjęcia dobrymi uczynił fotografii i piękna profesjonalnie przygotowana modelka. Obiektyw był na samym końcu.
    Jest dużo racji w tym co piszesz, Sigma jest bardzo dobrym obiektywem. KOZAKIEM. Zupełnie inaczej by się rozpatrywało ten wątek gdyby 50L kosztował 4000 a nie prawie 6000. Ale na to nie mamy wpływu.
    5D MarkII i III, + szkiełka L ... i Mitros+

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Cytat Zamieszczone przez Gall_Anonimowy Zobacz posta
    Zupełnie inaczej by się rozpatrywało ten wątek gdyby 50L kosztował 4000 a nie prawie 6000. Ale na to nie mamy wpływu.
    To znaczy jak? Ja rozpatruję nową Sigmę za 3500zł lub używaną idealną Lkę za 4500zł.
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    To znaczy jak? Ja rozpatruję nową Sigmę za 3500zł lub używaną idealną Lkę za 4500zł.
    Nowa Sigma z pewnością dużo bardziej opłacalna niż nowe 50L. Jeżeli gabaryty nie mają dla ciebie znaczenia to patrząc pod kątem jakości optycznej Sigma będzie lepszy wyborem.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

tamte zdjęcia dobrymi uczynił fotografii i piękna profesjonalnie przygotowana modelka. Obiektyw był na samym końcu.
    To już wiem czego mi brakuje

Cytat Zamieszczone przez Mojlo Zobacz posta
    Nowa Sigma z pewnością dużo bardziej opłacalna niż nowe 50L. Jeżeli gabaryty nie mają dla ciebie znaczenia to patrząc pod kątem jakości optycznej Sigma będzie lepszy wyborem.
    Opłacalna w jakim znaczeniu?
    Dla mnie bardziej opłacalne jest szkło, które trafia. Sigma jest świetna optycznie, ale do AFu eLki sporo jej brakuje. A akurat 50L ma moim zdaniem najgorszy AF ze wszystkich eLek jakie mam a mam ich 8.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 10-07-2014 o 19:20

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    To już wiem czego mi brakuje

Opłacalna w jakim znaczeniu?
    Dla mnie bardziej opłacalne jest szkło, które trafia. Sigma jest świetna optycznie, ale do AFu eLki sporo jej brakuje. A akurat 50L ma moim zdaniem najgorszy AF ze wszystkich eLek jakie mam a mam ich 8.
    Racjonalnie opłacalne finansowo (Sigma 3.500 PLN Canon prawie 6.000 PLN) Co do AF 50L mam podobne zdanie, wśród moich 9 obiektywów Canona 50L najsłabiej wypada z AF chodź nie wiem czy 24L nie irytuje mnie czasami bardziej. Jednak nie wierzę, że z Sigmą jest jakoś strasznie gorzej zwłaszcza po regulacji pod body.
    ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Mam nadzieję, że nie dostanę bana. Nie mamy żadnego dowodu, że zdjęcie z 50A nie miałoby podobnej plastyki co to z 50 1.2. Zwłaszcza, że na różnych portretach z życia Sigma wypada lepiej niż L. Ale i tak nie ma żadnego dowodu, bo trzeba by być tam i zrobić takie zdjęcie. A nawet się nie dało, bo A jeszcze nie było. Dlatego kończę, bo dyskusja o plastyce jest bez sensu, bo jest ona niemierzalna i co najwyżej może być porównywalna między dwoma takimi samymi ujęciami.

Ostrość jest mierzalna ?
    hmmm... nie znam jednostek ostrości podobnie jak plastyki .Swoją drogą to chyba nie ma o co kopii kruszyć.Jednemu to szkło odpowiada innemu ,nie.Pamiętam jak w systemie Praktica wszedł Pancolar 50/1,2.Było podobnie.Dla jednych objawienie dla innych porażka.Dobrze że jest wybór.
    Dla mnie to szkło ważne i podstawowe.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Ostrość jest mierzalna ?
    hmmm... nie znam jednostek ostrości
    Funkcja MTF.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Masz na myśli że " MTF(f) = 100% * C(f) / C(0)" ?

Dla mnie rzecz subiektywna.Ale nie polemizuję.Jest jak jest.Jeden lubi i kupi.Drugi nie.Cóż życie.

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Dostałem pozwolenie od ślubnej na jeszcze jedno szkło przed wakacjami ;-) i od kilku dni zastanawiam się co z trójki która mi jeszcze brakuje: (24mmL, 50mmL i 70-200mm 2.8) wybrać. Zrobilem takie doświadczenie: wpisałem we www.flickr.com portrait i do zdjęć które mnie najbardziej wołały zaglądałem czym zrobione. Na 30 zdjęć które mi się spodobały 28 to było 50mm F1.2 :-) Ciekawe doświadczenie - polecam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez esensja Zobacz posta
    Dostałem pozwolenie od ślubnej na jeszcze jedno szkło przed wakacjami ;-) i od kilku dni zastanawiam się co z trójki która mi jeszcze brakuje: (24mmL, 50mmL i 70-200mm 2.8) wybrać. Zrobilem takie doświadczenie: wpisałem we www.flickr.com portrait i do zdjęć które mnie najbardziej wołały zaglądałem czym zrobione. Na 30 zdjęć które mi się spodobały 28 to było 50mm F1.2 :-) Ciekawe doświadczenie - polecam.
    To oni tam nie czytają forum i nie wiedzą, że teraz wszystko co najlepsze robi sigma (z jap. "ka-sza-na"), a 50L to zawsze był szajs?

50L + FF to zawsze gwarancja dobrego zdjęcia.

Strona 44 z 77 PierwszyPierwszy ... 34424344454654 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów