Strona 4 z 79 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 790

Wątek: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A właśnie. Jakoś zauważyłem, że od cholery zdjęć robię nad oceanami. Zacząłem się zastanawiać nawet czy to wpływa jakoś na sprzęt. Często mam wrażenie, że później lekko obudowa mi się klei od morskiego powietrza. Jak to jest?
    Aerozol,Słony pył.Bałtyk jest prawie słodki,ale ocean słony.Na jachcie dwa razy dziennie szmatą z słodką wodą podłogi jesli się chce bez sztucznej szczęki pływać :-) .Osiada na metalowych częściach aparatu,w środku zasala.Ja już nie mówię o chluśnięciach wody.Lepi się potem,i biały osad pojawia.W zasadzie po dłuższym rejsie powinno się serwisować, żeby spać spokojnie.
    Ja z wierzchu i gdzie się dało co parę dni szmatką z słodka wodą.W domu co się da juz starannie czyściłem.Do serwisu nie dawałem .W sumie to prawie czterdziesci lat,różne aparaty..Spadają,siada się na nich,zjeżdża po schodniach,obrywaja korbą i..... nic.
    Jakoś tak jest :-) . Z Canonem 50E i małym O MjuII przepłynąłem z Karaibów [w pięciu] do Europy [na Lady B od Krzysia Baranowskiego,dwa miesiące,fatalna
    pogoda,wilgotno było...już szły niże.. i wytarłem szmatką.Ok.
    Tak że mocne toto.Wycierać,filtr na szkło i focić,focić..
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 05-06-2012 o 16:23

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tim Zobacz posta
    Choć bał bym się bez filtra założonego latać, trochę martwiący jest jeżdżący środek przy zmianie pkt ostrości
    no dokladnie
    dlatego jeszcze tego samego dnia, w ktorym zamowilem 50L kupilem na allegro Filtr UV B+W MRC F-PRO
    Nakreca sie go z przodu obiektywu na tyle mocno, ze mozna zalozyc ze jest to jakies uszczelnienie..
    .. oczywiscie quad'em po pustyni z 5D + 50L na szyi wolalbym nie jezdzic, ale mysle ze na nasze polskie warunki takie zabezpieczenie jest wystarczajace.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Bywalec Awatar welury
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W instrukcji obsługi 50L jest napisane, że obiektyw jest szczelny dopiero po założeniu filtra, ponieważ przesuwa się w tubusie.
    Pozdrawiam

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Nie zgodze sie z tym, ze pod swiatlo zachowuje sie tak samo jak 50/1.4. W zyciu. Zupelnie inna praca, kontrast i kolory.
    wczoraj robilem tym szklem sesje narzeczenska.
    z ta praca pod swiatlo.. zwracam honor ;]
    przykladowa fota z wczorajszej sesji (deliktna obrobka w LR):

http://img215.imageshack.us/img215/9051/img2532edit.jpg

takie kontrasty i kolory sa nie do uzyskania na zwyklej 50/1.4
    zaskoczenie praca pod swiatlo bardzo pozytywne
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 11-06-2012 o 19:02

Uzależniony

Domyślnie

Proszę o więcej zdjęć jeśli można robionych tym szkłem.

Domyślnie

Sam sporo pstrykam tym szkłem, to IMO jeden z fajniejszych produktów Canona.

http://pstrykupstryk.blogspot.com/search/label/50L
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Proszę o więcej zdjęć jeśli można robionych tym szkłem.
    Pixel-Peeper oraz Grupa 50L na Flickr.

Miasto
    Szczecin

Domyślnie

ok jestem po dwoch weselach z 50L
    o ile AF w kosciele i statycznych ujeciach jest spoko, to na weselu - podczas tanca porazka.
    jestem zly jak nie wiem, bo stracilem mase fajnych ujec /momentow/ przez to, ze AF nie trafial (probowalem i na centralnym i na bocznych i na wszystkich na raz - oczywiscie ze wspomaganiem AF z 430EX) :eek:
    zwykly 50/1.4 byl pod tym wzgledem ZDECYDOWANIE lepszy.
    ehhh.. i teraz nie wiem, czy wracac do starej piecdziesiatki, czy zostac przy 50L i po prostu nie zapinac go w czasie fotografowania tanczacych ludzi.
    niby 50L ma lepsza praca pod swiatlo, jest jasniejszy, uszczelniony, pancerny itp ale co z tego, jak mozna sobie podarowac robienie nim zdjec w ruchu.
    wzialem 50L na dwie sesje plenerowe i tez odsetek nieostrych zdjec w ruchu jest spory.
    statyczne ujecia ok - AF trafia jak nalezy praktycznie za kazdym razem na kazdym punkcie AF.
    ale dynamiczne ujecia zalamka.
    nie wiem jak z 5DIII - pewnie spoko, ale 5DII + 50L to po moich obserwacjach niestety przykre doswiadczenie z dynamicznymi ujeciami.

Czacha ty masz i 5DIII i 50L.. moglbys na ktoryms z przyszlych slubow podpiac to szklo podczas zabawy weselnej na troche dluzej, pofocic tanczacych ludzi i napisac pozniej jak sie ma kwestia powtarzalnosci AF ?
    Super, jakbys mogl tez na tym weselu przepiac obiektyw do 5DII i na tym body pofocic gosci na parkiecie, zeby porownac jaka jest przepasc w celnosci AF 50L w przypadku obu puszek ;]

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wiesz co, nie specjalnie mam ochote eksperymentowac w czasie zlecenia bo potem ja bede zly ze mam nieostre strzały Uzywam 50tki w czasie imprezy, ale przyszlona w granicach 2.8 i dopalam lampa. To ze sa nietrafione sztuki to chyba oczywiste

Początki nałogu Awatar Propi
    Miasto
    Chodzież / Poznań

Domyślnie

Czy może się ktoś pochwalić, jak wygląda ostrość tego szkła na f/1.2? Domyślam się, że nie jest to demon, ale mimo wszystko - jakieś cropy, najchętniej oczu ludzkich, na niskim iso? Please?

Strona 4 z 79 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów