Strona 37 z 79 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 790

Wątek: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Canon 50mm f/1.2 L USM lens

na wiesz bacekpl.. twoj ostatni komentarz na pewno nie sprawi, ze cokolwiek w atmosferze dyskusji sie zmieni
    wrecz przeciwnie.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Początki nałogu Awatar homesicalien

Zastanawiam się, czy jest tu jeden forumowicz, który w wyniku tych niekończących się dysput L vs Sigma przeszedł na drugą stronę barykady. Chociaż jeden. Głównym ich targetem są chyba niezarejestrowani użytkownicy, którzy dopiero wyrabiają sobie zdanie w temacie. Bo jaki ma sens udowadnianie czegoś samplami, skoro kogoś nie przekonało milion pięćset sampli w necie: tablic testowych, murów testowych, fotek z wakacji, ślubów i wszystkich innych rodzajów.

Bywalec Awatar Wojtko
    Miasto
    Okolice Gorzowa

Stać kogoś, to kupuje i się cieszy dodatkowymi atutami. I tak większość zależy od wprawnego oka i chęci do fotografowania, bo zdjęcia płotów, murów, pluszaków etc. to można rzeczywiście robić obiektywem za 500 zł. Jak będę miał środki, to kupię 50L. 24 L II też ma wady, ale użytkuję i uważam, że to wspaniały obiektyw; znam jego wady- czytałem o nich, a teraz ich czasem doświadczam, ale to nie znaczy, że żałuję zakupu; w tym przypadku mam porównanie z 28 1.8 i nie żałuję wyboru. Jeśli ktoś nie widzi różnicy, to niech zostanie przy tańszej wersji.

Początki nałogu Awatar BartasPL
    Miasto
    mazowieckie

Cytat Zamieszczone przez Wojtko Zobacz posta
    Jeśli ktoś nie widzi różnicy, to niech zostanie przy tańszej wersji.
    Na pewnym forum samochodowym piszą "jak nie widzisz różnicy, to kup Matiza z LPG. Na miejsce dojedziesz, a taniej". O czym my tu rozmawiamy? BeatX mając szkło przez rok i zajmując się tematem zawodowo nie zrobił nim żadnego wybitnego zdjęcia (!) Przecież to świadczy tylko o fotografie, bo świetne zdjęcia można zrobić każdym szkłem, a z Lką za 6k na FF za 12k to naprawdę sporo łatwiejsze.
    Ostatnio na tapecie jest temat zdjęć Eleny z Rosji zrobionych z 135L i nagle wszyscy się zachwycają jakie to wybitne szkło. To nie szkło jest wybitne tylko dziewczyna, która go używa.

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Tak paczam i paczam na te zdjęcia i po prostu nadal mi nie staje
    Jellyeater a staje Ci jak patrzysz na swoje portfolio???? Tak dosłownie i w przenośni? Staje Ci?

W nosie mam to co myślicie o 50L i innych szkłach. Nie jestem adwokatem tego szkła bo sam czekam na nową Sigmę. Wkurza mnie natomiast Wasze podejście do tematu. Jeden nie miał tego szkła i go na nie nie stać co przyznaje, ale że go nie stąć to narzeka - choć go kurna nigdy nie miał. Drugi as miał zepsute i piszą o nim we dwóch na zmianę jakby naprawdę je poznali. Gdyby przy tym jakiś poziom dyskusji był zachowany, ale nie... pół forum jest zaśmiecone Waszymi tępymi postami. Czytam je w wątku o Sigmie 35mm, o Sigmie 50mm, w porównaniu Canona 85mm 1.8 do 85L, o Canonie 50L, o samym 85mm 1.8, o 85L, o 135L, o Planarze 50 f/1.4......

Jaki to jest PLUS MEMBER dla tego forum? To jest wstyd i żenada member! Coraz mniejszą ochotę mam wypowiadać się tutaj, odwiedzać to forum. Poziom dyskusji jest żenujący.
    5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
    500px

Pełne uzależnienie

Tak ona na F2 ma kanciastą przysłonę. Może nie są to kanty jak w starych obiektywach, ale i tak nie jest to okrągłe ja kw nowych. Dziwne, że na to też poskąpili.

skoro wypościł magiczne wprost stworzone do ślubów 50 1.8
    1.8 ma 1.8. I po pół roku potrafi się już rozwalić. I jest mocno niecelny (co nie znaczy, że nie trafia). I jednak zdjęcia z niego są dość wyblakłe. Ostrością też nie grzeszy.

Matsil 85 nie mam i nie planuję. Ale chciałbyś się pobawić z porównaniem 50?

Jeden nie miał tego szkła i go na nie nie stać co przyznaje, ale że go nie stąć to narzeka - choć go kurna nigdy nie miał.
    Gdyby ono wydawało mi się warte swojej ceny, to pewnie bym je miał. I ciągle nie wydaje mi się.

Jellyeater a staje Ci jak patrzysz na swoje portfolio???? Tak dosłownie i w przenośni? Staje Ci?
    Też nie. Chyba impotencja na starość.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Matsil 85 nie mam i nie planuję. Ale chciałbyś się pobawić z porównaniem 50?
    Jak chcesz i jesteś z Warszawy, to możemy się kiedyś umówić i pobawić, nie ma problemu. Wreszcie może powstanie coś, na podstawie czego zielony czytelnik będzie mógł podjąć jakąś decyzję, bo na razie to rzeczywiście dyskusja jest jałowa.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez BartasPL Zobacz posta
    Jaki to jest PLUS MEMBER dla tego forum? To jest wstyd i żenada member! Coraz mniejszą ochotę mam wypowiadać się tutaj, odwiedzać to forum. Poziom dyskusji jest żenujący.
    Aby nie był taki "żenujący" poziom, to wypada się częściej odzywać i dobitnie wyrazić swoje zdanie. Forum to forum, bitwa na argumenty, przekonania, doświadczenia, własne spojrzenia. Jak komuś nie staje, to może to powiedzieć inaczej czy zastosować viagrę, jak ktoś chce zabrać zabawki, to jego wybór.

Moim zdaniem po co obrażać się...i o co - o słowa ?

Matsil zapodał kilka obrazków - mi się podobały, może ktoś jeszcze co innego umieści, podpisze co mu tam wyszło, a co nie.
    Inni czytający forum, bedą mogli wyrobić sobie własne zdanie lub przekonać się do innego sposobu patrzenia, będzie jakiś pożytek z tych postów.

Eee... tam rozpisałem się niepotrzebnie.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-01-2014 o 10:48

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Tak paczam i paczam na te zdjęcia i po prostu nadal mi nie staje.
    Ja bym zachęcał jednak, kiedy się wyraża opinie, żeby zawsze precyzować "w porównaniu szczym" i gdzie to można zobaczyć.
    Bo inaczej to jest takie gadanie typu "wróbelek ma jedna nóżkę bardziej".
    Np. "Otus ma lepszy mikrokontrast" albo "Sigmotron AF APO GTX EXTRA PRO VI MX ZQ IQ ULTRA WOW XXX
    ma ostrzejsze rogi". No i trzeba jednak pokazać na widok czego Ci staje, bo przecież to jednak może być przypadek impotencji, nie ma co się wstydzić. A głöwnie chodzi o to, że kiedy już pokażesz te cuda na widok których Ci staje, to ja będę mógł je wyśmiać.

Na razie wyraziłeś tylko opinię, że wszystkie obiektywy sa albo kiepskie albo niesamowicie drogie, a najczęściej jedo i drugie. Może na innych planetach robia lepsze, bo na Ziemi poziom optyki jest naprawdę żenujacy.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    A głöwnie chodzi o to, że kiedy już pokażesz te cuda na widok których Ci staje, to ja będę mógł je wyśmiać.
    Jak bym do tego tak nie pochodził, że zaraz wyśmiać .

A jak będzie to śliczna dziewczyna, przy której każdemu facetowi ...staje, serce albo coś innego - to trudno będzie Ci się wyśmiewać

Ale ten wątek zrobił się rozlazły i odbiega od tematu - Canon 50 mm/ 1,2 L USM
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 19-01-2014 o 12:29

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Jak bym do tego tak nie pochodził, że zaraz wyśmiać .

A jak będzie to śliczna dziewczyna, przy której każdemu facetowi ...staje, serce albo coś innego - to trudno będzie Ci się wyśmiewać

Ale ten wątek zrobił się rozlazły i odbiega od tematu - Canon 50 mm/ 1,2 L USM
    Chyba nie całkiem zrozumiałeś ta subtelna ironię. Chodzi o to, że pozytywne oceny łatwo atakować (to ma być magia - nie widzę) natomiast uragać, że wszystko jest nędzne można sobie bezkarnie i do woli.

A poza tym nie widzę w którym miejscu ten watek odbiega - mianowicie co byłoby (tak na przykład) w samo sedno na temat tego nienajnowszego obiektywu? Jeśli wiesz, to napisz coś odkrywczego, potrzebnego i konstruktywnego.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 19-01-2014 o 12:47

Strona 37 z 79 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów