Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jaki dobry, jasny teleobiektyw do Canon?

Bywalec

Domyślnie Jaki dobry, jasny teleobiektyw do Canon?

Cześć
    Nie było mnie tutaj hoho kilka miesięcy
    Tydzień temu kolega poprosił mnie aby pojechał z nim na szkolenie i robił tam zdjęcia. Jako, że nie miałem dostępu do swojego aparatu (canon 450D) (był w innym mieście :/ ) byłem zmuszony pożyczyć od kumpla jego aparat (sony a200)
    Byłem trochę wkurzony, że nie mogłem ze swojego aparatu strzelać fot no ale cóż... Mam Tamrona 17-50 2.8 obiektyw dość jasny a na sali konferencynej to wiadomo że tylko żarówki się świeca i dość trudno jest zrobić dobre zdjęcie.
    Sony ma 2 obiektywy 1 standardowy i 2 teleobiektyw 75-300 5.6
    Najczęściej korzystałem właśnie z teleobiektywy i powiem, że się zakochałem nikt mnie nie widział nikogo nie rozpraszałem. Wszyły naprawdę fajne zdjęcia.
    I teraz chciałem sobie kupić teleobiektyw do mojego Canona:rolleyes: tylko, nie wiem jaki kupić? nie przeglądałem jeszcze ofert ...
    Co możecie polecić? Nie chce wydawać 2tyś na obiektyw... z tego nie się nie utrzymuje więc nie muszę mieć mega sprzętu... Liczy się dla mnie jasność 2.8 będzie i ogniskowa do 300mm spokojnie.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie kupisz nic o tych parametrach.
    A skoro jesteś oczarowany SAL 75300 to każdy tele Canona będzie tylko lepszy.
    Ja bym na Twoim miejscu poszukał używanego Tamrona 70-200 (pewnie więcej niż 2tys.) lub Tamrona 70-300USD, nówka za ok. 1400zł.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

zgadzam sie, tamron 70-200/2.8 to bardzo dobry wybor.
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Początki nałogu

Domyślnie

A musi być zoom? Bo jesli nie, to 85/1.8, 100/2, czy nawet 200/2.8 są do dostania w tej kasie, mają szybki af i są dość kompaktowe dodatkowo. A jak brakuje ogniskowej - śmiało można docinać.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    zgadzam sie, tamron 70-200/2.8 to bardzo dobry wybor.
    Zgadza się i popieram.
    Ale zaraz pojawią się pewnie głosy, że... AF jest wolny i nie trafia, że niecelny i do...
    Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec

Domyślnie

zmienna ogniskowa jednak musi być :/ podoba mi się Tamron 2.8 jeszcze mam dla was idiotyczne pytanie na ogniskowej 200 2.8 także obowiązuje?

Będzie trzeba się rozejrzeć za jakimiś używanymi ponad 2 tyś za obiektyw to mała ale dla kogoś kto czerpie korzyści z fotografii ale studenta 2 tyś ma trochę inny przelicznik xP
    Jako ktoś będzie mieć namiary na tego tamrona za rozsądną cenę to pisać na PRIV )))))

Dzięki za szybkie odpowiedzi Panowie

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Tak, f2.8 w całym zakresie.

Uprawnienia umieszczania postów