Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Monopod - jaka głowica?

Widok wątkowy

Bywalec Awatar Angmar

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    A to niby czemu? Mogę płytkę przykręcić do body i szybko w razie potrzeby dopinać monopod...
    Proszę bardzo o to link:
    http://www.sklepfotograficzny.pl/sta...lowica-234-RC/
    Rany... co to za miejsce, co to za ludzie?

To ja na początek proponuję odpuścić sobie fotografowanie i inne zajęcia, i skoncentrować się na podstawowych umiejętnościach... takich, jak na przykład czytelne i zrozumiałe formułowanie swoich myśli.

Piszesz o tym, czy wystarczy samo "obracanie kijem" (cokolwiek miałoby to znaczyć - chętnie poszerzę swoją wiedzę na ten temat), czy trzeba dokupić głowicę i nią kręcić. Za chwilę wyskakujesz z tekstem "a może wystarczy sama szybkozłączka?".

Każdy normalny człowiek zrozumie to jako pytanie "czy wystarczy sama szybkozłączka do samego monopodu". Odpisałem ci więc, zgodnie z rzeczywistością, do czego przyda ci się "sama szybkozłączka".

Napisałem też o kryteriach doboru głowicy do monopodu. Podałem jako przykład siebie i sprzęt, z jakiego korzystam.
    Dla odmiany kolega Jurek Plieth podzielił się z nami odkrywczym stwierdzeniem, że większość obiektywów nie posiada pierścienia, a w drugim swoim poście oznajmił wszem i wobec, że - w przeciwieństwie do mnie - udzielił na twoje pytanie kompetentnej odpowiedzi

Chciałbym zatem przeprosić wszystkich za off-topic - wydawało mi się, że temat dotyczył monopodu i głowicy do niego. Skoro temat dotyczy pierścieni mocujących (a raczej ich braku) to ja już więcej tu nie będę smiecił.

BTW - szybkozłączka jest na wyposażeniu pokazywanej przez ciebie głowicy 234RC, więc przy okazji tłumaczenia idei "obracania kijem" prosiłbym również o sprecyzowanie o co chodziło z tą "samą szybkozłączką"? Mówiłeś o kupnie głowicy z szybkozłączką w zestawie i używaniu tylko tej drugiej?
    Ostatnio edytowane przez Angmar ; 31-01-2006 o 12:00
    Spieprzaj dziadu

Uprawnienia umieszczania postów