Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Witam

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Proponuję przeczytać to: http://www.optyczne.pl/5.4-Inne_test...sumowanie.html

Nie wiem na ile można wierzyć w takie testy, ale wynika z nich, że nie konieczne dobry filtr to ten najdroższy

testy to już dawno każdy widział bo są z 5 lat i niektóre filtry są nowsze i równie skuteczne w rozsądnej cenie. Tym bardziej ze mam racje w tym co pisze i większość to potwiedzi. A pisanie ze za 87 zł kupi sie nowy obiektyw jest śmieszne to ja chętnie zakupie za 200 zł nawet. To miałem właśnie na myśli że dużo filtrów jest przereklamowanych a drogich a nie w normalnej cenie i skutecznych.

Początki nałogu

Domyślnie

DFF - zastanów się czy na pewno ten filtr jest Ci potrzebny. Nie warto kupować UVki żeby mieć ją cały czas zapiętą na szkle. Jak fotografujesz w deszczu - czasem warto, jak na plaży też, jak w miejscach gdzie się kurzy/coś pyli też można ale nie po to do diaska, że "na wszelki wypadek". Marumi WPC generuje zielone duszki/flary przy silnych źródłach światła padających pod kątem na soczewkę - pamiętaj o tym. Pamiętaj też o tym, że UVek używają miliony ludzi na świecie, a ilu się tak naprawdę przydał taki filtr w celach ochronnych? Zakładam że może kilkuset osobom. Jedyne co lubię w UVkach to ich producenci - trzepią mega kasę na dobrym marketingu - genialne.
    5D I + Sigma 35mm + Canon 100mm

Uprawnienia umieszczania postów