Spróbuj: F4 na 1/2 s, F8 na 2 s, F16 na 8 s. Ustawienia te przetestuj na różnych ogniskowych. Drogą prób i błędów zobaczysz przy jakiej ogniskowej i przy jakich parametrach osiągniesz zadowalający Ciebie efekt - sporo zależy tez od miejsca i natężenia ruchu (długość i prędkość poruszających pojazdów także ma wpływ). W sumie fajna zabawa. Potrzebny jest przy niej także statyw (wężyk jest także wskazany).
Zgadzam się z Tobą - mi one jakoś najlepiej wychodzą.
Włączony boczny kierunkowskaz też można ładnie uchwycić - akurat ja osobiście robiłem te ujęcia na skrzyżowaniu z dużym łukiem jezdni.
Ostatnio edytowane przez Jago ; 05-06-2012 o 23:10 Powód: Automerged Doublepost
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Statyw fakt podstawa choć kilka prób i wystarczy samowyzwalacz ustawić :P , co do dnia to ND8 powinien wystarczyć tak myślę.
"Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/)"
Tak jak pisali wyżej chłopaki. Statyw + długie naświetlanie. Oczywiście tylko trzeba ustawić odpowiedni czas, bo jak ustawisz za długi to możesz świateł nie zarejestrować.
5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
blog.marcinszymkowski.pl | instagram
Kibicem Barçy się nie zostaje.
Kibicem Barçy jest się od urodzenia.
Potrzeba tylko czasu, żeby zdać sobie z tego sprawę.
VeB!
To w takim razie niech koleżanka popróbuje :-) Nie powinno być problemów, no chyba że tramwajarze w Łodzi zastrajkują![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
zostają jeszcze autobusy także nie powinno byc tak źle)
Mi również miłoZamieszczone przez Jago
W fajnym mieście mieszkasz widzę. Byłam tam rok temu w wakacje na kilka dni, mam pare fotek ale robione jeszcze jakąś przeciętną cyfrówką. może znajde jakies ciekawe to się pochwalę
![]()
Ostatnio edytowane przez Culés95 ; 09-06-2012 o 20:09
Kibicem Barçy się nie zostaje.
Kibicem Barçy jest się od urodzenia.
Potrzeba tylko czasu, żeby zdać sobie z tego sprawę.
VeB!
Tramwaje SOM bardziej magiczne ;-)
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis