Pokaż wyniki od 1 do 10 z 41

Wątek: Nikon d5100 vs Canon 600D vs ?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar said1
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z racji, że jestem wiernym użytkownikiem CANON'a od ładnych paru lat, osobiście polecam właśnie ten system;-) Wydaje mi się, że jeśli oba aparaty są raczej podobne do siebie (w tym segmencie różnice nie powinny być rażące), warto przyłożyć rękę i oko do obu rozważanych body i wybrać ten który nam lepiej leży... może warto zastanowić się, który system daje większe możliwości rozbudowy, który będzie bardziej w zasięgu naszego portfela (szkła i akcesoria nie tanieją z czasem dość mocno więc można przeprowadzić taką symulację na początku przygody z danym systemem)...
    W czerwcowym Digital Camera Polska na 112 s. jest artykuł z porównaniem sprzętu tej klasy - może lektura w jakimś stopniu pomoże podjąć ostateczną decyzję
    http://ulubionykiosk.pl/demo/52-digital-camera-polska
    Canon EOS 60D | EF-S 17-55 mm f/2,8 IS USM | EF-S 60 mm f/2,8 macro USM | EF 35-135 mm f/4-5,6 USM | EF 70-300 f/4-5,6 IS USM

Coś już napisał

Domyślnie

gazetkę poszukam przyda się zapewne!
    Cytat Zamieszczone przez said1 Zobacz posta
    Z racji, że jestem wiernym użytkownikiem CANON'a od ładnych paru lat, osobiście polecam właśnie ten system;-) Wydaje mi się, że jeśli oba aparaty są raczej podobne do siebie (w tym segmencie różnice nie powinny być rażące), warto przyłożyć rękę i oko do obu rozważanych body i wybrać ten który nam lepiej leży... może warto zastanowić się, który system daje większe możliwości rozbudowy, który będzie bardziej w zasięgu naszego portfela (szkła i akcesoria nie tanieją z czasem dość mocno więc można przeprowadzić taką symulację na początku przygody z danym systemem)...
    W czerwcowym Digital Camera Polska na 112 s. jest artykuł z porównaniem sprzętu tej klasy - może lektura w jakimś stopniu pomoże podjąć ostateczną decyzję
    http://ulubionykiosk.pl/demo/52-digital-camera-polska
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    też doradzam fujika albo LX, XZ, Canona Gxx lub Nikona 7xxx a ten się zapiera że z lustrzanek to zdjęcia są o wiele lepszej jakości i koniec nie przekonasz! ja o tym wiem on niekoniecznie, lustrzanke trzeba wiedziec jak obsługiwać do tego dochodzi rodzaj i jakośc optyki!
    Cytat Zamieszczone przez franek kimono Zobacz posta
    Zeby nie wywolywac wojny systemowej to powiem calkiem przewrotnie - fuji finepix x100
    Ostatnio edytowane przez bris ; 03-06-2012 o 20:56 Powód: Automerged Doublepost
    opti

Uprawnienia umieszczania postów