Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Nadchodzi czas kamer 3d

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fhumargo Zobacz posta
    ... A tak na marginesie ciekawe kiedy canon zajmie się 3d i będzie można filmowac i pstrykac foto sprzętem naszej ulubionej firmy.
    A to akurat nie jest specjalny problem zdjęcia 3d można robić bez problemu ja do tego używam części głowicy panoramicznej która ma szynę i szybko można aparat przesunąć o te parę cm.
    Do filmowania 3d można sobie przystawkę samemu zrobić z paru płytek pcv i paru lusterek gdzieś na sieci było to opisane.
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alde Zobacz posta
    A to akurat nie jest specjalny problem zdjęcia 3d można robić bez problemu ja do tego używam części głowicy panoramicznej która ma szynę i szybko można aparat przesunąć o te parę cm.
    Do filmowania 3d można sobie przystawkę samemu zrobić z paru płytek pcv i paru lusterek gdzieś na sieci było to opisane.
    Tak zgadzam się z Kolegą - przystawkę na tej zasadzie działania realizuje Panasonic ale znawcy twierdzą , że to kicha gdyż jedna matryca musi byc podzielona na dwie części aby zapisać dwa obrazy.
    Najlepszym na teraz rozwiązaniem 3D jest posiadanie przez sprzęt dwóch niezależnych matryc i takie posiadają kamery z wyższej półki za kilkanaście koła.
    Chwała tym, którzy chcą się bawić w Adama Słodowego ale ja jakoś nie mam smykałki do prac ręcznych
    Więc muszę liczyć na gotowce.
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Uprawnienia umieszczania postów