Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Problem z 35/1.4 - mydło, FF, BF?

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez omnomnom Zobacz posta
    Hm, może tym, że mimo wydania 700 zł więcej miałbym sprawdzony obiektyw (przestrzelone kilka egzemplarzy w sklepie, wybranie najlepszego), z gwarancją obejmującą Polskę i święty spokój?
    Ale przecież napisałes, że Ci upadł. I po upadku i naprawie na Żytniej masz te problemy, jakie masz. Przecież obiektyw kupiony w Polsce za 700 PLN więcej, gdyby upadł, to byłby tak samo upadnięty, co ten kupiony w USA. takich uszkodzeń nie obejmuje żadna gwarancja.

No, ale widzę, że niektórzy muszą tutaj wylewać jad, a jakże. Nic to. Temat do zamknięcia.
    Ja nie wylewam żadnego jadu. Nie rozumiem tylko zalezności między miejscem zakupu, a przyczyną problemów z obiektywem.

Jeśli obiektyw działa prawidłowo z innym korpusem, to może powinieneś oddac swój aparat do przeglądu. Może z obiektywem jest wszystko ok. tylko pucha (kupiona w Polsce?) jest walnięta.
    Ostatnio edytowane przez dinderi ; 02-06-2012 o 11:57
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

A puszka gdzie kupiona? Jeżeli w Niemczech to moze być problem! Podobno, obiektywy z USA podopinane do puszek zakupionych w Niemczech strasznie mydlą jak są używane w Polsce! Było o tym na forum - koniecznie poszukaj!

Początki nałogu

Domyślnie

Też miałem z tym obiektywem problem - pudłował na 1d mk III, na innych korpusach, także analogowych działając bez zarzutu. Problematyczny okazał się być aparat, który wysłałem do regulacji. Po tym zabiegu problemy ustały.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów