Pokaż wyniki od 1 do 10 z 383

Wątek: Canon EF 70-300 mm IS USM czy CANON 70-200 F/4 USM L

Mieszany widok

Bywalec Awatar serbio
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz Zobacz posta
    W zasadzie już wszystko zostało napisane - musisz przeanalizować ZA i PRZECIW. Ja dokonałem raczej wyboru i padło to na EF 70-300 IS (ale wszystko się jeszcze może zmienić ). Jest on w zasadzie tylko trochę ciemniejszy, a na krótkim końcu ma to samo światło, nie mówiąc, że ma IS i dodatkowe 100mm. Zdaję sobie sprawę z jakości wykonania w porównaniu z L'ką, ale dla mnie w zasadzie liczy się ostrość, a ostry on jest praktycznie jak L'ka. Co do szybkości AF, to chyba też już było powiedziane, że jest chyba wolniejszy...
    W twojej stopce widzę inny obiektyw , czy można wiedzieć co zadecydowalo o tym wyborze?
    Po przeczytaniu calego wątku jestem zdecydowany na 70-200/4L,wszyscy chwalą a zdjęcia same mówią za siebie że jest dobry.
    A może ktoś w ostatnim czasie zakupil 70-300 IS i zechcialby się podzielić swoimi odczuciami jak się nim pracuje.
    Pozdrawiam

Coś już napisał Awatar beetle4
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez serbio Zobacz posta
    A może ktoś w ostatnim czasie zakupil 70-300 IS i zechcialby się podzielić swoimi odczuciami jak się nim pracuje.
    Pozdrawiam
    Wlasnie kupilem ten obiektyw, pierwsze wrazenia to jest naprawde ostry do 200mm. Do stabilizacji trzeba sie przyzwyczaic, wrazenie jest takie jak by przednia soczewka miala luz ladnych kilka milimetrow i swobodnie sobie dyndała. Wicej gdy poznam go lepiej.
    |EOS Canon 1D MKIII | Sigma 24-70mm f/2.8 EX DG | Sigma 70-200mm/f2.8 | Canon 50/f1.8 | Sigma 12-24mm/f4.6-5.6 DG| YN-622 |580EXII |

Uprawnienia umieszczania postów