Ale za to jest spora różnica w jakości optyki. 70-300 jest sporo lepszy. Niewiele ustępuje 70-200 F/4 L.
Ale za to jest spora różnica w jakości optyki. 70-300 jest sporo lepszy. Niewiele ustępuje 70-200 F/4 L.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętnościNiestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
A podepnij 17-85 do 20D , zasymuluj drzenie rak i wcisnij spust do polowyZamieszczone przez shaqi
.
No to ja już mam białaska :-DZamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
Jak sie to zapnie wraz z osłoną do 350-tki to wyglada jakoś tak mało naturalnie![]()
Na dniach coś cyknę.
P.S. Czy w ciągu ostatniego miesiąca szkła Canona poszły w góre ?
350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II
Mineło troche czasu, widze , ze punkcik widzenia sie zmieniaZamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
.
L-ka zawsze bedzie L-ką i zdania nie zmienie. Jesli kogos stac...zawsze 70-200, no...w zaleznosci od zastosowan mozna postawic na 100-400.
Jako ze w tej chwili mnie nie stac na 100-400, a pilnie potrzebuje szkla do makro, rzeczywiscie postawie na 70-300 IS USM +100/2.8 Macro. Ale 70-300 IS USM to tylko tymczasowe rozwiazanie drodze do 70-200, a docelowo 100-400. Zreszta u mnie mieszanie w docelowych szklach jeszcze chwile potrwa. Prosze sie nie sugerowac. Daze do kompletu L-ek i tego dazenia nikt nie zmieni![]()
skromny dorobek...www.pbase.com/alv32
Zamieszczone przez Vitez
![]()
Zrobiłem i dalej nie kumam
![]()
Albo ja coś nie kumam albo ty masz waserwoge w oku:-P
Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl
Zamieszczone przez shaqi
Ja tam widze jak mi leko drżący obraz w wizjerze nagle zastyga po wcisnieciu spustu do polowy.
I wiekszosc widzi.
Ja czytając to wszystko już sam nie wiem... Proszę niech ktoś mi powie, który z tych obiektywów mam wybrać... Tych z tematu :> Chciałbym robić zdjęcia sportowe (jeździectwo), ale oczywiście szersze zastosowanie też wchodzi w grę (portret itp.) Byłem zdecydowany na L, ale teraz trochę zgłupiałem... Co byście mi doradzili? To do 350dNie jestem obeznany w obiektywach dobrze , bo przesiadłem się z dsc-f717, więc prosiłbym o pomoc
![]()
Ja decyduje się na 70-300
Ale można zapytać dla czego? Co mówi za? Cana, 100mm, IM?