Strona 15 z 39 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 383

Wątek: Canon EF 70-300 mm IS USM czy CANON 70-200 F/4 USM L

Domyślnie

Ja sobie tak myślę, że jak pomacam oba te szkła to decydującym czynnikiem będzie szybkośc AF 300-tki względem L-ki.
    350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Właśnie dowiedziałem się, że coś jest nie tak z nowym obiektywem 70-300 - ponoć coś się mu dzieje, gdy robi się zdjęcia kadrując w pionie. Słyszeliście o tym? Pytam dlatego, bo sam jestem zainteresowany jego kupnem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AQUANTA
    Ja sobie tak myślę, że jak pomacam oba te szkła to decydującym czynnikiem będzie szybkośc AF 300-tki względem L-ki.
    Bez porównania. AF w 70-200 jest cichutki, szybki i precyzyjny. 70-300 potrafi nieraz dość długo ostrzyć zwłaszcza jak zmieniasz dość mocno ogniskową, o wysuwaniu i kręceniu mordką nie wspomnę...
    Jak potrzebujesz szybkiego i pewnego AF to bierz 70-200 nie pożałujesz.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

No, ale IS się przydaje przy długich ogniskowych.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Do 200 mm to niekoniecznie chyba, że komuś bardzo dłonie "latają" :-)
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Albo jak jest słabe światło...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
    Właśnie dowiedziałem się, że coś jest nie tak z nowym obiektywem 70-300 - ponoć coś się mu dzieje, gdy robi się zdjęcia kadrując w pionie.
    Właśnie czytałem o tym. Artykuł był nawet z samplami i niestety potwierdza się to :sad: Jestem tylko ciekaw, czy wszystkie szkła to mają, czy losowo
    350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Napisał AQUANTA
    "Właśnie czytałem o tym. Artykuł był nawet z samplami i niestety potwierdza się to Jestem tylko ciekaw, czy wszystkie szkła to mają, czy losowo."

No właśnie trzeba sprawdzić . Ja jak można z wpisów wyczytać praktycznie na 99% byłem zdecydowany na L-kę 70-200f/4. Wszystkie bardzo cenne uwagi mirhona i innych brałem pod uwagę. Śledziłem również uwagi dotyczące nieostrzenia w ujęciach pionowych. Ale jak sie pobawiłem oboma szkiełkami przeanalizowałem swoje potrzeby wybrałem 70-300. Mój nie ma żadnych problemów z ostrzeniem w pionie. (a przynajmniej ich nie zauważyłem)(więc nie jest to wada wszystkich tych szkieł) Jednak bezcenną rzeczą w tym przypadku jest IS i 300mm. No cóż żeby nie było problemów z decyzja najlepiej wybrac L-ke 100-300 (lub 400) z IS i USM ale życie jest brutalne i katuje ludzi takimi dylematami. (A swoją droga jak wielu chciało by mieć tylko takie dylematy)
    Życzę dobrego wyboru i pełni zadowolenia. (jak znam życie to po dość krótkim czasie pełnia zadowolenia mija i nastepuje dalsza ekspansywna pogoń za czymś lepszym i nowszym. I to też;-) jest piekne!)
    Pozdrawiam
    Janusz

Bywalec Awatar storm
    Miasto
    PL / WAW

Domyślnie

hmm efekt ten pojawia sie po przekroczeniu ogniskowej 200, i tylko przy zmianie orientacji na pionowa z wlaczonym IS. Gdy is jest wylaczony wsio gra.
    Mi osobiscie nie przeszkadza ten efekt, bo wiem jak go skorygowac, a jak jest wystarczajaca ilosc swiatla to wylanczam is i tyle.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Czyli rozumiem posiadasz takowe szkło, które ma tą wadę?
    Czyli wystarczy wyłączyć IS przed zmianą orientacji i po zmianie znów włączyć, żeby było OK?
    Ostatnio edytowane przez Tomasz Urbanowicz ; 19-03-2006 o 20:14

Strona 15 z 39 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów