-
Napisał AQUANTA
"Właśnie czytałem o tym. Artykuł był nawet z samplami i niestety potwierdza się to Jestem tylko ciekaw, czy wszystkie szkła to mają, czy losowo."
No właśnie trzeba sprawdzić . Ja jak można z wpisów wyczytać praktycznie na 99% byłem zdecydowany na L-kę 70-200f/4. Wszystkie bardzo cenne uwagi mirhona i innych brałem pod uwagę. Śledziłem również uwagi dotyczące nieostrzenia w ujęciach pionowych. Ale jak sie pobawiłem oboma szkiełkami przeanalizowałem swoje potrzeby wybrałem 70-300. Mój nie ma żadnych problemów z ostrzeniem w pionie. (a przynajmniej ich nie zauważyłem)(więc nie jest to wada wszystkich tych szkieł) Jednak bezcenną rzeczą w tym przypadku jest IS i 300mm. No cóż żeby nie było problemów z decyzja najlepiej wybrac L-ke 100-300 (lub 400) z IS i USM ale życie jest brutalne i katuje ludzi takimi dylematami. (A swoją droga jak wielu chciało by mieć tylko takie dylematy)
Życzę dobrego wyboru i pełni zadowolenia. (jak znam życie to po dość krótkim czasie pełnia zadowolenia mija i nastepuje dalsza ekspansywna pogoń za czymś lepszym i nowszym. I to też;-) jest piekne!)
Pozdrawiam
Janusz
Uprawnienia umieszczania postów