Strona 15 z 34 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 383

Wątek: Canon EF 70-300 mm IS USM czy CANON 70-200 F/4 USM L

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Nie mogę tego znaleźć...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jest na samym dole artykułu:

"ADVISORY: There have been some reports about blurry images when using the lens in portrait orientation. As of now it is unknown whether this is something that effects only a specific production batch or whether it is a broader issue."

http://www.photozone.de/8Reviews/len...56is/index.htm

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Czyli jednym słowem proponujecie 70-200/4L?

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jednym słowem - tak, jeżeli nie potrzebujesz tych 300mm.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01
    Jednym słowem - tak, jeżeli nie potrzebujesz tych 300mm.
    Zgadzam sie. Sam rozwazam (wciaz) zakup 70-200 L lub 70-300 IS. Dusza mowi kup 70-300 IS (dluzsze szklo, IS), rozum- 70-200 L.
    Ucze sie niestety na wlasnych bledach i szukam rozwiazan na miare moich mozliwosci. Ale powtorze (pewnie po raz setny)- L-ka zawsze bedzie lepsza jakosciowo. Kusi mnie dluzszy koniec w 70-300 i oczywiscie IS, ale L-ka - to zdecydowanie jakosc (zdjec i samej budowy szkla). W trakcie trwania moich rozterek cena 70-300 IS spadla znaczaco, zas L-ki - nie.To tez o czyms swiadczy.

Uwaga koncowa - podzielam zdanie forumowych "madrali". Jak mowia, ze trzeba stawiac na drozsze szkla - maja racje. Nie ma kompromisu miedzy jakoscia i cena szkla. Chcac miec dobre foty (jakosciowo)- trzeba wydac tych kilka zlociszy. Wydajac mniej , zawsze bedziecie gonic kroliczka...
    skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alv
    Ale powtorze (pewnie po raz setny)- L-ka zawsze bedzie lepsza jakosciowo. Kusi mnie dluzszy koniec w 70-300 i oczywiscie IS, ale L-ka - to zdecydowanie jakosc (zdjec i samej budowy szkla). W trakcie trwania moich rozterek cena 70-300 IS spadla znaczaco, zas L-ki - nie.To tez o czyms swiadczy.
    Ja swoją wiedzę na temat obu szkieł zaczerpnąłem tylko z testów w internecie, a także przykładowych sampli użytkowników obu szkieł. Różnica w jakości zdjęć obu szkieł jest niezauważalna. Dla porównania podaje wyniki testów na PHOTOZONE:

70-200 F/4L:
    http://www.photozone.de/8Reviews/len...00_4/index.htm

70-300 F/4-5,6 IS USM:
    http://www.photozone.de/8Reviews/len...56is/index.htm

Z wyników testów wynika, że jakość optyczna szkieł nie różni się znacząco, a w 70-300 mamy jednak potrzebny przy długich ogniskowych IS. Pomijając fakt szybkości AF, jakość zdjęć jest porównywalna.

Ja na dzień dzisiajszy stawiam na 70-300 - może coś się w przyszłości innego "wykluje"...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Urbanowicz
    Ja na dzień dzisiajszy stawiam na 70-300 - może coś się w przyszłości innego "wykluje"...
    Mineło troche czasu, widze , ze punkcik widzenia sie zmienia.
    L-ka zawsze bedzie L-ką i zdania nie zmienie. Jesli kogos stac...zawsze 70-200, no...w zaleznosci od zastosowan mozna postawic na 100-400.
    Jako ze w tej chwili mnie nie stac na 100-400, a pilnie potrzebuje szkla do makro, rzeczywiscie postawie na 70-300 IS USM +100/2.8 Macro. Ale 70-300 IS USM to tylko tymczasowe rozwiazanie drodze do 70-200, a docelowo 100-400. Zreszta u mnie mieszanie w docelowych szklach jeszcze chwile potrwa. Prosze sie nie sugerowac. Daze do kompletu L-ek i tego dazenia nikt nie zmieni
    skromny dorobek...www.pbase.com/alv32

Domyślnie

No to byłem na giełdzie i pomacałem

AF w L-ce zdecydowanie szybszy (głównie przy długim przezoomowaniu). Nawet jak się zgubi to szybko powraca. W 300-tce potrafi pojechać "tam i spowrotem" jakby po całym zakresie. Ale nie jest tragicznie.
    W 300-tce te 200-300 może się naprawde przydać.
    Potestowałem sobie też IS. Jestem pod nie małym wrażeniem jak mi się obraz zatrzymytwał. AS w Minolcie to po prostu przy tym zabawka.

I finalnie po tej konfrontacji dalej nie mam pojęcia
    350D --> 40D --> 70D + jakieś inne popierdułki --> czekam na 6D Mark II

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AQUANTA
    No to byłem na giełdzie i pomacałem
    Jak cenowo na gieldzie stoja te szkla Sam mysle nad jednym z nich puki kaska jest, bo zaraz sie rozejdzie i ani tego ani tego nie bedzie;-)
    5D + L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AQUANTA
    Potestowałem sobie też IS. Jestem pod nie małym wrażeniem jak mi się obraz zatrzymytwał. AS w Minolcie to po prostu przy tym zabawka.

Nie zabawka bo skutecznosc jest porownywalna. Roznica tylko w zauwazalnosci - dzialania AS Minolty nie widzisz w wizjerze i musisz dac wiare ze zadziala wystarczajaco dobrze... IS Canona widac i mozna dokladnie zauwazyc czy i jak bardzo sie przydaje w danym momencie.

Strona 15 z 34 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów