Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: c 24mm f2.8, s 24mm f1.8, c 28mm f2.8, c 28 f1.8 który?

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No, ja swój też kupiłem za dużo niższą kwotę, więc bym poczekał, choć dużo ich nie ma na rynku wtórnym.
    Też bardzo lubię ten obiektyw i obecnie to moje podstawowe szkło.

Ivacs,
    aż zacząłem się zastanawiać, czy to ja jestem głuchy, czy nieobiektywny.
    Ale faktycznie, na spokojnie sobie posłuchałem mojego słoika i trzeba przyznać, że jak przelatuje pełen zakres, to jest dość głośne bzzzyk - stuk, bzzzyk-stuk :-) zwłaszcza jak się pogubi w ciemnicy.
    Jednak w większości sytuacji ostrzy tylko w bardzo krótkim zakresie i wtedy jest praktycznie niesłyszalne.
    To szkło ostrzy od 25 cm. I 80% przebiegu ostrzenia jest w odległości od 0,25 - 1 m.
    Potem na podziałce jest tylko 2m i tuż za 2 przylega znak nieskończoności. Czyli w odległościach powyżej 1m ostrzenie wymaga mikroskopijnych ruchów.

Ale rozumiem, że w sytuacji wymagającej dyskrecji, gdy szkło złośliwie się pogubi i zacznie swój taniec pingwina, może być obciachowo :-D
    Ostatnio edytowane przez Demonos ; 02-06-2012 o 10:47 Powód: Poprawiona stylistyka :-)
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Uprawnienia umieszczania postów