-
Michaello2009, Miałem identyczny dylemat tyle że do FF. Testowałem 24 2.8 zaraz po nim 28 1.8 reszta miała kiepskie opinnie więc nawet nie szukałem. Wybrałem 24 2.8 bo ... zdecydowanie bardziej podobał mi się obrazek - kontrast, ostry w centrum i na brzegach. Coprawda zdjęć nie testowałem na tablicach ale porównywałem detale i na tej podst wybrałem. Jedno co mnie drażni to AF, który WEDŁUG mnie chodzi zdecydowanie za głośno.. może jestem uczulony bo często foce w kościele, zresztą do którego 24 2.8 się nie nadaje ale za to ma celny AF. Jeżeli chodzi o cenę to kupiłem niedawno bo parę tyg temu za kwotę duuużo niższą niż Ty podałeś. Nie sugeruj się, zbyt mocno moimi słowami ale radziłbym trochę poczekać ponieważ w czerwcu ma wchodzić wersja 24 2.8 z IS oraz 28 1.8 z IS razem z C 24-70 IS dlatego może się trafić to szkiełko za "psie pieniądze" ale NIE MUSI. Poprostu weś to pod uwagę a jeżeli będziesz potrzebował jakieś sampelki to pisz
Demonos: Mógłbyś jakoś porównać jak głośno chodzi u Cb AF, bo może to przypadłośc tylko mojego modelu. Niestety jak już pisałem, przez głośny AF nie moge wykorzystać tego szkiełka do wielu fajnych sytuacji a daje naprawdę super obrazek :/
Uprawnienia umieszczania postów