https://picasaweb.google.com/1184107...COTMgdDQ5-a0ag
Dorzuciłam jeszcze 2 zdjęcia zrobione nie swoim lecz takim samym aparatem, którym bawiłam się rok temu, wszystko automatycznie, zwłaszcza STYL, a później im więcej kombinowałam już w swoim tym gorzej, widzę że ustawienia STYLU fabryczne są najlepsze, zieleń jest zielona, ale własnie pokazuję te 2 zdjęcia bo są ciemne, jedno w piękny słoneczny dzień ale brak tej "czystości", i myślę że + na ekspozycji rozmydli, a zwiększałam na pozostałych zdjęciach ostrość i kontrast by kolory nabrały mocy a się na tym przejechałam. I czuję, że w sumie nie bardzo będę w stylu zmian dokonywała a dokupię ten polar.
Bardzo Ci dziękuję za cierpliwość i wyczerpującą odpowiedź :razz:
@Jac +, indywidualny i praktyczny kursik to marzenie, niestety z tym nie da rady. Polara mam upatrzonego (Marumi) i już miałam kupić, gdy po lekturze na CB pojawiła się opcja Tamrona 17-50 a to już inny rozmiar, więc zanim się coś kupi trzeba się dobrze rozeznać w temacie i dopiero zdecydować. Dlatego tyle pytań
@kajtek, czytam wszystko z uwagą, ale wiele z tego rodzi moje dalsze pytania. A ową stronę na optyczne.pl już jakiś czas temu przestudiowałam. Ale zawsze lepiej dodatkowo zapytać praktyka. To właśnie optyczne pozwoliło mi wybrać polar, na którego mam chrapkę
Uffff, Panowie co tak nerwowo? Ja to mam się prawo wkurzać, bo mi foty nie wychodzą
p.s. @ jaroz, ja nic nie wiem lepiej, za to co niektórzy zbytnio atakujący mnie, jesli nie chcesz nie czytaj moich postów. Ja zadaję pytania na forum a jeśli odpowiedzi ktoś mi nie udzieli to trudno, dwa razy pukać nie będę. I to miejsce nie jest niczyim prywatnym folwarkiem. Gdybyś przyszedł do mnie z zapytaniem prawnym, to odpowiedzi bym Tobie udzieliła tak byś zakumał a nie mówiła, że trujesz i odsyłała do poczytania zagadnień prawnych. Forum to dialog. I nie wiem, gdzieś Ty się dopatrzył jakiejś mojej ignorancji co do rad. Ale to już nie mój problem. Administrator to sobie porządzić tu może ale nie Ty.