Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Jaką lampę do eos 450d? Proszę o pomoc...

Mieszany widok

Domyślnie

Tak pełno... tylko, że jak ktoś się nie zna, to liczy na porady i podzielenie się doświadczeniami związanymi z różnymi lampami.
    Ten Nissin di622 mII jest dla mnie za drogi i nawet na allegro nie ma go za bardzo.

Najważniejsze by lampa miała TTL. Nie jestem profesjonalistką i tak na prawdę ucze się dopiero z wszelkimi ustawieniami... chciałabym, aby lampa posłużyła mi nieco dłużej, bo z pewnością nie mam zamiaru jej zmieniać w najbliższym czasie...

Bywalec Awatar haze
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zainteresuj się YN-468II, ma E-TTL i do Twoich zastosowań amatorskich na pewno wystarczy. W Polsce idzie dorwać taką lampę za niewiele ponad 400zł import z Chin to lekko ponad 300, ale później ewentualne problemy z gwarancją. Pisałem o tym w innym temacie, ale zdarzają się problemy z kondensatorem wyzwalającym (kosztuje nawet 60gr. sztuka). Lampa ma tryby TTL, Manual,Multi, S1 i S2 (slave bez lub z pominięciem przedbłysku) no i automatyczny zoom!:-). Moim zdaniem warto! :-). Acha głowica w pełni regulowana (możesz sobie nawet w czubek głowy błyskać ;-))
    Tu masz dość szczegółowy opis:
    http://speedlights.net/2010/10/10/yo...-flash-review/
    Tylko to jest wersja I więc może mieć plastikową stopkę i nie ma tak skutecznego jak II wspomagania AF (podobno ma bardzo słabe). Dlatego koniecznie II
    Ostatnio edytowane przez haze ; 31-05-2012 o 19:28
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Domyślnie

heh... dzięki za pomoc, ale i tak pójde w swoim kierunku, bo "niewiele ponad 400zł" to dla mnie ogrom kasy

szukam czegoś używanego do max 200zł, więc jeszcze troche się naszukam...

Bywalec Awatar haze
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

http://www.ebay.com/itm/YN-465-YN465...#ht_3304wt_905
    w przeliczeniu dolar =3,5zł wychodzi Ci 230 zł ;-) Taniej nie znajdziesz na pewno ;-) a z używkami to różnie bywa.
    Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
    6D+40D jakieś szkła i jakieś lampy

Uprawnienia umieszczania postów