Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Budowa studia - od czego zacząć :)

Mieszany widok

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pkoprowski Zobacz posta
    wiedziałem, że nie obejdę się bez stripów... a to akurat przykład modyfikatora, którego chyba jeszcze nikt powyżej nie )proponował.
    Może kolega nie będzie potrzebował stripów :razz: Tak czy siak masz rację - o tym też warto pamiętać tylko to znowu powiększa koszta :wink:

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Domyślnie

Nie można mieć od razu wszystkiego. Na upartego można przerobić większy softbox na strip zasłaniając część wylotu - ważne, żeby taka maska miała po wewnętrznej stronie powierzchnię odbijającą (żeby nie utracić zbyt dużej ilości światła) To nie do końca to samo ale już coś i to coś, które nic nie kosztuje

Są też w miarę uniwersalne i gotowe sofboxy z zestawami masek modyfikujących: http://fripers.pl/product_info.php/i...ridem-SET.html fajny patent, szczególnie na początek.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

@lukaszr, Ulisses:
    Chyba nie zrozumieliście. Nigdzie nie proponuję, żeby autor wątku kupował stripy! Proponowałem, żeby najpierw popróbowałem sobie w wynajętym studiu co mu jest potrzebne przy jego stylu i zainteresowaniach fotograficznych. Wtedy będzie mógł podjąć świadomą decyzję co kupić, a nie opierać się na mniej lub bardziej trafnych wskazówkach z forum.

Coś już napisał

Domyślnie

widzę że nie każdy czyta ze zrozumieniem. ja napisałem że za 1000 się nie poskłada więc jesli ktoś jest w stanie to chętnie zobaczę ten zestaw a jesli miałbym wydawać do 2000 zł to wolałbym poczekać i dozbierać te 500-1000 i kupić coś sensownego bo tanio kupując 2 razy to robisz.
    Ps. słowo chińszczyzna nie oznacza chińskie rzeczy tylko beznadziejne plastikowe rzeczy które się zaraz rozpadną obojętnie z jakiego kraju pochodzą.
    Brak ;(

Dopiero zaczyna Awatar krzysztofT
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

nie warto inwertować w "sprzęt" za 1000zł bo nie będziesz z niego zadowolony jeszcze troszkę pozbieraj kasy a z pewnością coś kupisz wartego uwagi. aa miałeś już fajne propozycję na poprzednich stronach

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

Ja tam wydałem grosze, a jestem zadowolony. 150 parasolka ze stawtywem, 250 60x60 softbox ze statywem plus oczywiście lampy: Nissin Di622 i 2x youngnuo manualne, najtańsze (lepsze od żarówek błyskowych bo mają rtegulację mocy a w podobnej cenie )...
    Jak dla mnie zestaw wystarczający do zrobienia klasycznego portretu i do nauki panowania nad światłem... a do tego w 100% mobilny
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów