Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Canon 30d Flash

Domyślnie Canon 30d Flash

Cześć. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczką Canona 30d i męczę się nad wyłączeniem flesza, gdy robię zdjęcia w trybie portret. Czy mógłby mi ktoś napisać, jak mogę go wyłączyć?

Początki nałogu Awatar Adlatus
    Miasto
    Puszczykowo

Domyślnie

Używać trybów P, Av, Tv oraz M. Wszystko dokładnie opisane w instrukcji obsługi aparatu (w formie tabelki).

Domyślnie

Jednak specjalizuję się w portretach, w niczym innym. Więc jak mam robić właśnie portrety przy wyłączonym fleszu?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A w czym używanie trybu Av na przykład przeszkadza?
    To pięknie, że się w tym specjalizujesz, ale jako 15-letnia dziewczyna powinnaś już umieć przeczytać (ze zrozumieniem) instrukcję obsługi.

Domyślnie

Do robienia portretów wiadomo, że najlepszy jest tryb portret, dlatego zawsze w poprzednim aparacie robiłam na portrecie i zdjęcia były przepiękne; głębia, światło. Nie mogłam znaleźć instrukcji obsługi, jednej po pobraniu nie mogłam otworzyć, w drugiej zaś brakowało stron, więc postanowiłam zapytać tutaj. Więc zapytam jeszcze raz. CZY WIE KTOŚ JAK WYŁĄCZYĆ FLESZA W CANONIE 30D? JAK SIĘ GO WŁĄCZA/WYŁĄCZA?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Po takiej odpowiedzi to ja już nie mam więcej pytań.

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolina97 Zobacz posta
    Do robienia portretów wiadomo, że najlepszy jest tryb portret, dlatego zawsze w poprzednim aparacie robiłam na portrecie i zdjęcia były przepiękne; głębia, światło. Nie mogłam znaleźć instrukcji obsługi, jednej po pobraniu nie mogłam otworzyć, w drugiej zaś brakowało stron, więc postanowiłam zapytać tutaj. Więc zapytam jeszcze raz. CZY WIE KTOŚ JAK WYŁĄCZYĆ FLESZA W CANONIE 30D? JAK SIĘ GO WŁĄCZA/WYŁĄCZA?
    sprzedaj ten aparat i kup 5d albo jakąś 1 jest bez lampy ;-);
    tylko znowu tam nie ma trybu portret hmm...
    może w innym systemie jest aparat bez lampy z trybem portret ;-)

flesza w trybach tematycznych nie da się wyłączyć jeśli dobrze pamiętam (dawno nie miałem w rękach tych body- więc proszę mnie poprawić jak się mylę);
    tryby p m av tv są prawie w pełni konfigurowalne tylko musisz wiedzieć co to przysłona, czas otwarcia migawki i iso; te trzy parametry są podstawą fotografii- poszukaj czegoś o nich w necie nie musi być instrukcja canona,
    Ostatnio edytowane przez bulldog ; 29-05-2012 o 13:20

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto
    MG aka Stąporków (świętokrzyskie)

Domyślnie

jak już musisz robić zdjęcia w trybie portret to może rób je w "dobrym" świetle wtedy flash nie będzie się włączał a tak poważniej to ucz się dziewczyno focić na manualu bo co to za frajda kiedy automat za Ciebie wszystko zrobi?:P

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Do robienia portretów wiadomo, że najlepszy jest tryb portret, dlatego zawsze w poprzednim aparacie robiłam na portrecie i zdjęcia były przepiękne; głębia, światło.
    tak jest, tego się trzymaj, i niech nic Cię nie przekona, "że białe jest białe a czarne jest czarne"
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Więc zapytam jeszcze raz. CZY WIE KTOŚ JAK WYŁĄCZYĆ FLESZA W CANONIE 30D? JAK SIĘ GO WŁĄCZA/WYŁĄCZA?
    Zapnij do aparatu lampę zewnętrzną lub sterownik do wyzwalania bezprzewodowego i po prostu ich nie włączaj.

Albo włącz myślenie, obędzie się bez zbędnych kosztów.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów