Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Ceny w FJ - szok !

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raideur Zobacz posta
    Tak patrzac na ceny FJ ma sie wrazenie ze sa duzo powyzej sredniej,no chyba ze ich sprzet jest najlepszy?
    Tak dokładnie masz rację bo ja ostatnio szukałem najtańszego rozwiązania dla 5D + 2 szkła L'ki i ostatecznie kupiłem w proclub przy serwisie Canon w wawie. Dodatkowo słyszałem że Canon ze względu na kurs euro ma podnieść ceny więc zakup był w samą porę.
    Zenit TTL :-D

Domyślnie

Do dziś pluję sobie w brodę, że te 2 lata temu nie kazałem siostrze zrobić zakupów w Stanach. Dolar po 2 PLN.... Eeeech....
    Choć mam wrażenie, że za oceanem (konkretnie Kanada) nawet używany sprzęt jest tańszy niż u nas. Widziałem np. niedawno 5dMkI z małym przebiegiem za 600 ichnich $.
    Ostatnio edytowane przez mar_ko ; 29-05-2012 o 11:15

Domyślnie

No to ładnie sobie podrożało...
    Przed rokiem - kupowałam body, tydzień później chodziło już po 1k drożej! Ani się człowiek obejrzy...

Domyślnie

Ceny w FJ są po prostu chore

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Z kolei 24L kosztuje u nich 5999zł, co jest bardzo dobrą ceną.
    Maja bardzo dobrą cenę na te szkło. Z polskiej dystrybucji - normalna gwarancja, płatność kredytówką, raty, możliwość sprawdzenia - z tymi możliwościami to chyba nie ma taniej w PL. U nas w mieście jak na mały salon przy hipermarkecie w tym roku już 6 sztuk poszło.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Z tym kredytem to bym się nie rozpędzał.
    Nie wiem jak teraz, ale kilka miesięcy temu sprawdzałem w Euro i tam obiektyw kosztował ok. 6.600 zł, ale za to 40 rat 0%.
    Przy takim rozbiciu w FJ wyszłoby pewnie z 10 tys.

Uzależniony Awatar szambonur
    Miasto
    za siedmioma górami...

Domyślnie

Wychodzi na to że 1,5 roku temu wystarczyło zainwestować w obiektywy, lepszy zarobek niż na tych wszystkich dziwnych funduszach inwestycyjnych. Dla porównania według najniższej dostępnej na ceneo. Sigma 20/1.8 aktualnie 700 zł droższa od zakupionej w styczniu 2011. Wzrost o około 30%. Kurcze, można było fajny biznes wykręcić...

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Ja gdy zmieniałem system to miałem sprzętu nikona za jakieś 20tys i po roku sprzedałem bez straty hehe tak ceny się zmieniły. Teraz tylko trochę boli jak kompletuje Canona :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Kielce/fr

Domyślnie

Euro jak aa razie ciagle w gore wiec i ceny tez maja podobna tendencje,choc sprzet ktory byl zakupiony po nizszym kursie nie powinienn isc w gore lecz niektorzy korzystaja z okazji i podnosza cene.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mar_ko Zobacz posta
    Do dziś pluję sobie w brodę, że te 2 lata temu nie kazałem siostrze zrobić zakupów w Stanach. Dolar po 2 PLN.... Eeeech....
    Choć mam wrażenie, że za oceanem (konkretnie Kanada) nawet używany sprzęt jest tańszy niż u nas. Widziałem np. niedawno 5dMkI z małym przebiegiem za 600 ichnich $.
    Nie dwa a 3lata temu. Uważam, że nowe 70-200/2.8 za ~2,5tys to jak narazie interes mojego życia
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów