Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Teleobiektyw, zamiast kita?

Mieszany widok

Domyślnie Teleobiektyw, zamiast kita?

Witam,
    Dawno mnie tutaj nie było. Testowałem przez te ostatnie kilka miesięcy mojego Canona 600d z kitem. Szczerze mówiąc zabrakło mi jednego, zawsze kiedy szykowało się fajne ujęcie - zabrakło tego zoomu. Ale trudno się dziwić kitem 18-55mm.

Chciałbym was drodzy canoniarze zapytać jaki teleobiektyw będzie dobry ??? Oraz czy bardziej opłaca się sprzedać kita i pieniądze z niego dołożyć do teleobiektywu czy warto go jednak zachować gdyż teleobieyw nie będzie mieć takich funkcji jak kit ?

Pytam bo jeszcze dużo rzeczy nie wiem. Co do teleobiektywu to kupiłbym dobry ale używany, lub nowy ale tani. Nie mam zbyt dużych środków na ten cel max 400- 600 zł.
    Proszę o poradę

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Kup używany Canon 55-250 IS.
    18-55 oczywiście zostaw, samym tele nie da się robić normalnych zdjęć.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    Kup używany Canon 55-250 IS.
    18-55 oczywiście zostaw, samym tele nie da się robić normalnych zdjęć.
    Dokładnie, święta prawda.

Domyślnie

Byłem w podobnej sytuacji co Ty.
    Z C600d dostałem Kita C18-135 fajny na początek bo duży zakres ogniskowych. Jednak zawsze brakowało zbliżenia i go sprzedałem.
    W zamian kupiłem C55-250 i jest lepiej z "zoomem" obiektyw jak dla mnie amatora na razie OK.
    Minusem jest brak szerokiego kąta i w przyszłym miesiącu zakupię sobie C18-55.

IHMO zostaw Kita i dozbieraj do "zoom-a" bo będziesz odczuwał braki :-D

Domyślnie

Tak też myślałem, tylko najtańsza na allegro kosztuje 599zł. Ciężko będzie znaleźć coś taniej.

Przeglądałem też Canona 70-300mm jest trochę tańszy ale czym różni się od tego wyżej. Widziałem też sigme i tamrona używane idzie kupić za 400zł tylko pytanie czy się opłaca ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez massi Zobacz posta
    Tak też myślałem, tylko najtańsza na allegro kosztuje 599zł. Ciężko będzie znaleźć coś taniej.

Przeglądałem też Canona 70-300mm jest trochę tańszy ale czym różni się od tego wyżej. Widziałem też sigme i tamrona używane idzie kupić za 400zł tylko pytanie czy się opłaca ?
    Jak koledzy radzą, kup Canona 55-250 IS to bardzo dobry obiektyw. Przede wszystkim bardzo ostry ze znikomą aberracją (oczywiście porównując do innych obiektywów w podobnej cenie).
    Miałem przez chwilę w rękach C 70-300 USM w porównaniu do powyższego, totalna porażka.
    Co do ceny to poszukaj. Sam niedawno sprzedałem w niemalże idealnym stanie z niecałe 500 zł.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Bywalec Awatar Pinek
    Miasto
    MG aka Stąporków (świętokrzyskie)

Domyślnie

kup używany Canon 55-250, fajne szkiełko za nieduże pieniądze. Kita oczywiście zostaw bo co jeśli braknie Ci szerokości?

Domyślnie

Pomyśl jeszcze nad starą ale jarą konstrukcją C70-210. Sigma 70-300 APO też nie jest wcale taka zła, ale z ostrzeniem zapomnij w złych warunkach oświetleniowych. Ja wieczorem zawsze wyłączam automatykę.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
    Pomyśl jeszcze nad starą ale jarą konstrukcją C70-210.
    Byle nie wersję f4, to stara i nic nie warta pompka. Na allegro jej pełno, sprzedający opisują jej właściwości jako podobne do L, co jest nieprawdą. Niestety ludzie dają się naciągnąć.

Jak już ma być 70-210, to lepiej wersję 3,5-4,5:wink:
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Darx Zobacz posta
    Byle nie wersję f4, to stara i nic nie warta pompka. Na allegro jej pełno, sprzedający opisują jej właściwości jako podobne do L, co jest nieprawdą. Niestety ludzie dają się naciągnąć.

Jak już ma być 70-210, to lepiej wersję 3,5-4,5:wink:
    Popieram, ludzie się nabierają na te niby starą elkę f4 , także jak masz ograniczony budżet to warto zainwestować w obiektywy M42 , ja mam i sobie chwalę takie rozwiązanie
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów