Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Kto w KRK ma tamrona 17-50 2.8 z VC lub bez. Chcę przetestować

Awatar kamil118
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Kto w KRK ma tamrona 17-50 2.8 z VC lub bez. Chcę przetestować

Tak jak w tytule. Kto w Krakowie ma Tamrona 17-50. Przymierzam się do kupna tego szkła, opinie już znam chyba wszystkie z optycznych i CB i są one różne. chciałbym po prostu przetestować to szkło i wypróbować jak działa z moim 500d. Ktoś mi udostępni? Tylko na kilka minut pod okiem właściciela oczywiście cyknąć kilka fotek.
    Odwdzięczę się browarem
    Puszka 500d || Kit 18-55 || sigma 17-70 || canon 55-250 IS II || Helios 44-2 58mm ||

Awatar kamil118
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nikt w Krakowie nie ma tego szkła? Nie wierzę. Pisać śmiało!. Odwdzięczę się za możliwość przetestowania (a jak? to do uzgodnienia). W zamian możesz przetestować również moje szkła (w podpisie).
    Puszka 500d || Kit 18-55 || sigma 17-70 || canon 55-250 IS II || Helios 44-2 58mm ||

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja mam Tamiego, ale też problem z czasem :-(
    W jakim "regionie" mieszkasz.

Awatar kamil118
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Świetnie, wreszcie ktoś:grin: A widziałem gdzieś wcześniej Twoje posty i że też nie zauważyłem stopki. Ja mam sporo czasu i mogę się dostosować. Tak że pisz terminy w jakich wyskrobałbyś chwilę. Mieszkam na os. Krowodrza Górka, ale mogę dojechać. Aha i zastanów się, czy chciałbyś coś szczególnego w podzięce, czy propozycja z pierwszego postu będzie ok:-)
    Pozdrawiam
    Kamil

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mieszkam na Prądniku Białym - "rzut beretem".
    Bywasz czasami w Parku Kościuszki, chodzę tam z moim Młodym na spacery? Co do podzięki to nie ma sprawy, na ten moment nie wiem jak dziś i jutro będzie z czasem, zresztą pogoda taka sobie. Może poniedziałek w godz. 18-19, by się udało dam znać.

Awatar kamil118
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie bywam, ale mogę być:grin: Termin też mi pasuje. Co prawda zapowiadają niezbyt sprzyjającą pogodę, ale miejmy nadzieję, że odwołają Gdybyś się wybierał to daj znać.
    Wielkie dzięki
    Kamil

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Bangi,
    pewnie się mijamy na kładce nad Opolską , albo koło Biedronki.

A w spr. Tamiego, polecam w Kr. sklep Fotopanorama albo Fotocyfra (dają potestować).

Awatar kamil118
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dzięki za info o tych sklepach. Jak będę już w pełni zdecydowany na ten model, to z pewnością zrobię tak, żeby wybrać spośród kilku sztuk.
    Tylko jednak jak na razie w sklepie to nie to samo. Raczej nie pozwolą mi wyjść na ulicę i strzelić kilku fotek, bo nie chodzi mi tylko o ostrość, a chciałem ogólnie zobaczyć własności optyczne, plastykę, czy nie ma mydła na pełnej dziurze, żebym mógł się albo przekonać do końca, albo zniechęcić do tego szkła. Tak że gdyby udało mi się skorzystać z uprzejmości forumowego kolegi to byłoby świetnie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

pozwolą, albo strzelisz przez otwarte drzwi (Fotopanorama)
    mają tam też komis...

w Fotocyfrze jest małe podwóreczko, wiele razy sprawdzałem na nim szkła (i nawet dwa kupiłem)

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kladka nie chadzam, mieszkam przystanek Siewna Wiadukt.
    Fotocyfre polecam, kupiłem tam ostatnio Tamiego i bez problemu zwiedzalem ;-) z nim podwórko przed sklepem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów