Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Ładowarki 0,5-2 godzinne

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MichałJ
    A ja miałem GP PowerBank Smart ładuje w 1h i bzdura, że niszczy aku !
    Dobre firmowe ładowarki procesorowe nie niszczą - aku wymieniałem w A80 raz na tydzień i ładowałem je właśnie szybką ładowarką i pstrykałem i pstrykałem na tych aku.
    A jak dlugo uzywales tych akumulatorkow z A80 i ta ladowarka?

Ja mam 5cio godzinna i jestem bardzo zadowolony - optymalny czas ladowania, ma opcje doladowywania, podtrzymywania i rozladowywania. Ide spac, wlaczam, jak sie budze to sa naladowane na full (po 8 godz snu - 5 godz ladowania + podtrzymywanie).

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

ja mam GP smart, do tego komplet forever 2400 , energizer 2300 i powerbase 2300, mam tez zwykla nieprocesorowa ladowarke GP, smart laduje mi baterie w godzine, starcza mi to na tydzien ostrego focenia ostatnio jak bylem w zoo, to chodzilem caly dzien z wlaczonym aparatem i dopiero pod koniec dnia mi sie zuzyl jeden kompet baterii (forever 2400) nawet jezeli po roku baterie padna to strace 40 pln, a kiedys mialem tylko ta zwykla GP i tez mi po 2 latach padly baterie, wiec uzywam smart i sie nie przejmuje

edit: ten smart tez ma podtrzymanie, po zaladowaniu baterii, ladowarka przelacza sie w tryb podtrzymania, z tego co wiem, to laduje ona tak, ze najpierw pradem o wiekszym natezeniu, i jak powiedzmy bateria jest naladowana do polowy to zmniejsza natezenie pradu, potem jak jest naladowana w 3/4 to jeszcze zmniejsza, a jak juz brakuje 10% to prad ma juz malutkie natezenie, a jak naladuje na 99%-100% to wlacza sie tryb podtrzymania, baterie moga sobie wtedy siedziec w niej nawet i tydzien, caly pic polega chyba wlasnie na tym, ze ladowarka wie w jakim stopniu bateria jest naladowana i reguluje natezenie pradu, ale glowy nie dam bo to zupelnie nie moja dziedzina

Początki nałogu Awatar satriani

Domyślnie

Yasin odpowiedziałeś chyba wyczerpująco

SpideR
    Guest

Domyślnie

Czy tylko GP robi dobre ładowarki? Chyba nikt nie wymienił innej firmy. A może jest jednak coś alternatywnego, godnego polecenia, za rozsądne pieniądze?

Pozdrwaiam
    SpideR

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SpideR
    Czy tylko GP robi dobre ładowarki? Chyba nikt nie wymienił innej firmy. A może jest jednak coś alternatywnego, godnego polecenia, za rozsądne pieniądze?
    Ja kupywalem u nich ladowarke 5H w zestawie z akumulatorkami i jak na razie jestem zadowolony - laduje rzeczywiscie ok 6 godzin (5 godzin to dla 2100 , a ladowalem 2400).
    http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=102694
    Rozladowanie 2400 trwa cos kolo 10 godzin - nie mierzylem dokladnie, wlaczalem rozladowanie, wychodzilem do pracy, wracalem po ok 9 godzinach i jeszcze rozladowywala...

Domyślnie

a używał ktoś z Was ładowarki w samochodzie podłączonej do gniazdka zapalniczki?
    Niby dodają niektóre firmy takie gadżety, ale czy ktoś z tego korzysta?

Początki nałogu
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

ja dostalem do GP smarta, ale nawet jeszcze tego nie odpakowalem, musze sprobowac przy okazji

Dopiero zaczyna Awatar egzor
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Po twoich postach wnoszę że kupiłeś aparat w FOTOJOKER (promocja A60 + Ładowarka TRUST za 100 zł.... ha ha ha ha ). Ja kupowałem A60 też w tym samym sklepie tylko wtedy dodawali 110 odbitek AGFA GRATIS a te ładowarki "za 100 zł" były przecenione do 59 zł (coś im chyba nie szły ! )
    Więc kupiłem ładowarkę TRUST (też w tym samym sklepie) za 99 zł + 4 x 2000 mAh (też była promocja z 159 na 99). Ładuje jakieś 2-3 godzin i ma ten bajer do zapalniczki samochodowej (nie wiem po co ?) i JESTEM Z NIEJ ZADOWOLONY !!!
    Więc wcale nie jest ważna firma, tylko model danej ładowarki ! I tak wszystkie made in China !
    Pozdrawiam
    Egzor
    -----------
    Ja mam: Canon A60; CF 16+64+256 MB; dobre chęci

Domyślnie

dokładnie kupiłem w fotojokerze, a a propos Chińczyków, to jak maja nie zawojować świata jak oni wsystko robią!

Tomeekh
    Guest

Domyślnie

A propos szybkich ladowarek - ostatnio zauwazylem, przynajmniej w Niemczech ladowarki VARTA wraz z kompletem aku (naturalnie VARTA chyba 2000mAh, badz nawet moze wiecej), ktore laduja sie przez.... 15 minut (przynajmniej tak podaje producent).

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów