Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: w podróży

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie

notebook +hdd zewnętrzny ja tak robię, do aparatu dwie baterie zapasowe i styka
    wtedy prąd potrzebuje co 3-4 dni albo jeszcze rzadziej

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

1. karty zawsze się przydają, lepiej później kasować niż żałować że się nie zrobiło (standard to 1x32GB/2x8GB/3x4GB) + w zapasie adapter microsd->CF w najgorszym wypadku wydłubie kartę z telefonu (32gb) i będę miał sporo zapasu
    na tygodniowy wyjazd spokojnie starcza 2x8GB

2. baterię - posiadam 2, choć czasami i 3 by się przydała, powinieneś też uwzględnić jak naładować telefon/gps (samochód mówiłeś) więc masz rozwiązanie na ładowanie akumulatorów (z samochodu ), dla wytrwałych solar na plecach (chodzisz, solar ładuje baterie w tym czasie )

3. databank - lepiej większą ilość kart, mniejsze/lżejsze/tańsze/wytrzymalsze/nie wymagają zasilania/itp. jeżdżenie z databankiem okazało się nie trafionym pomysłem

4. czepki pod prysznic (takie przezroczyste) + taśma przezroczysta, taki homemade body&lens armor

5. pilot do wyzwalania zdalnego na IR (super sprawa) / opcjonalnie statyw

6. raincover na plecak, dodatkowa foliówka ze struną w razie oberwania chmury i gwarancji przemoczenia wszystkiego - sprawdza się !! )

dużo uśmiechu, wytrwałości i tylko pstrykać )

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Właśnie wróciłem po dwóch tygodniach z Hiszpanii. Przed wyjazdem biedziłem się, bo wydawało mi się, że jak nie wezmę laptopa, to z dwiema CF- 8 i 4GB nie dam rady. Mówimy o ponad 400 fotkach...
    Ale zawziąłem się. Miałem więcej czasu na myślenie o kadrze, wieczorami oglądałem w aparacie dokładnie to, co zrobiłem. I okazało się, że miejsca jeszcze zostało.
    Tak więc proszę, Towarzysze, nie piszcie mi, że 2x8 GB na tydzień powinno wystarczyć.....
    Dodam, że na urlopie bynajmniej nie siedziałem nad basenem z dzieckiem, tylko podróżowałem. Przynajmniej dziś wieczorem po zrzucie będe miał mniej roboty, selekcja wstępna bowiem już się odbyła.

Domyślnie

Po dwóch tygodniach we Włoszech polecam małą przetwornicę 100-150W podpinaną pod zapalniczkę (10A) - można korzystać w trakcie jazdy. Więcej nie trzeba, bo i po co i do tego nie trzeba jej podłączać bezpośrednio pod akumulator lub robić dodatkowej instalacji (czego wymagają mocniejsze). Bez problemu obsłużyło dwie ładowarki do EP-E6, małego laptopa oraz data bank do zabezpieczenia zdjęć.
    Zdjęć wyszło jakieś 120GB w RAW'ach
    Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shutter Zobacz posta
    Zdjęć wyszło jakieś 120GB w RAW'ach
    Zycze wytrwalosci w selekcji i obrobce...

Domyślnie

W trzy dni i na dwóch operatorów jakoś się przebrnęło
    Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów