Póki co nie napisałem nic złego poza tym, że są pewne wątpliwości, które jeżeli okażą się NORMĄ w jego pracy to jak najbardziej pozytywnie będę się wypowiadał. Póki co chciałem poznać zdanie innych użytkowników i to miały na celu moje wypowiedzi i ten wątek.
Świetnie - mam nadzieję, że to w pewien sposób pomoże w ustaleniach czy jest problem czy go nie maZgodnie z ustaleniami na nasz koszt wysłaliśmy do Pana kuriera po odbiór Tronixa. Sprawdzimy go na kilku sprawnych lampach i oddamy w ręce technika.
Przyznam, że tutaj to jest mój błąd, bo zasugerowałem się listą studyjne.com. Dziwne, że są 2 różne listy sprzętu - dystrybutorem jest również studyjne.com i tam pierwszy raz dowiedziałem się o urządzeniu i sprawdzałem kompatybilność. Nie zastanawiałem się, że mogą być różne.Jednocześnie pragniemy podkreślić, że lamp Quantuum nie ma na liście kompatybilnych lamp dostępnej na naszej stronie (w karcie produktu: tu). Lista cytowana powyżej nie jest oficjalną listą producenta (Innovatronix) lub dystrybutora (FreePower) i prawdopodobnie zawiera błąd (trudno nam odpowiadać za to co inni publikują w sieci).
Lampa działała poprawnie - minusem jest to, iż Tronix ze światłem modelującym nie do końca chce dobrze współpracować i ten fakt razem z głośnymi dźwiękami to było niepokojące co chciałbym wyjaśnić i mam nadzieję, że to się udaSam Pan wspomina, że lampa Quantuum od początku nie działała poprawnie - z takich właśnie względów nie ma ich na liście produktów, które mogą bezpiecznie współpracować z inwerterami marki Innovatronix.
Dla wiadomości - dzisiaj otrzymałem nowy, drugi egzemplarz lampy i jest dokładnie to samo co na poprzedniej - lampa nie ma i nie miała zatem wpływu na zasilacz, a niestety jest to normalny objaw pracy ściemniacza (takie informacje udało mi się uzyskać).Podłączenie niesprawnego sprzętu do zasilacza mogło być powodem ewentualnej awarii. Wszystkiego dowiemy się kiedy sprzęt do nas dotrze i na pewno znajdziemy jakieś rozwiązanie.
Ku wyjaśnieniu, bo to jest tematem wątku: pomimo, że dźwięki dochodzące z lampy wydawać się by mogły na niebezpieczne lub niechciane we wszystkich modelach R+1000Ws jest taki objaw więc z lampą jest wszystko w jak najlepszym porządku.
Czekam z niecierpliwością zatem na wynik sprawdzenia i na urządzenie, bo zamiast gadać to fajnie by było pstrykać zdjęcia![]()