Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Quantuum R+1000: Dźwięki z lampy przy świetle model., współp. z Tronix Explorer XT SE

Mieszany widok

Bywalec Awatar lukaszr
    Miasto
    PL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fripers Zobacz posta
    Wiemy, że Innovatronix to solidna firma, której trudno mieć coś do zarzucenia, dlatego chcielibyśmy uniknąć stawiania tej marki w złym świetle, szczególnie w sytuacji kiedy wiele wskazuje na to, że ewentualna awaria nie wynika bezpośrednio z wadliwego działania zasilacza.
    Póki co nie napisałem nic złego poza tym, że są pewne wątpliwości, które jeżeli okażą się NORMĄ w jego pracy to jak najbardziej pozytywnie będę się wypowiadał. Póki co chciałem poznać zdanie innych użytkowników i to miały na celu moje wypowiedzi i ten wątek.

Zgodnie z ustaleniami na nasz koszt wysłaliśmy do Pana kuriera po odbiór Tronixa. Sprawdzimy go na kilku sprawnych lampach i oddamy w ręce technika.
    Świetnie - mam nadzieję, że to w pewien sposób pomoże w ustaleniach czy jest problem czy go nie ma

Jednocześnie pragniemy podkreślić, że lamp Quantuum nie ma na liście kompatybilnych lamp dostępnej na naszej stronie (w karcie produktu: tu). Lista cytowana powyżej nie jest oficjalną listą producenta (Innovatronix) lub dystrybutora (FreePower) i prawdopodobnie zawiera błąd (trudno nam odpowiadać za to co inni publikują w sieci).
    Przyznam, że tutaj to jest mój błąd, bo zasugerowałem się listą studyjne.com. Dziwne, że są 2 różne listy sprzętu - dystrybutorem jest również studyjne.com i tam pierwszy raz dowiedziałem się o urządzeniu i sprawdzałem kompatybilność. Nie zastanawiałem się, że mogą być różne.

Sam Pan wspomina, że lampa Quantuum od początku nie działała poprawnie - z takich właśnie względów nie ma ich na liście produktów, które mogą bezpiecznie współpracować z inwerterami marki Innovatronix.
    Lampa działała poprawnie - minusem jest to, iż Tronix ze światłem modelującym nie do końca chce dobrze współpracować i ten fakt razem z głośnymi dźwiękami to było niepokojące co chciałbym wyjaśnić i mam nadzieję, że to się uda

Podłączenie niesprawnego sprzętu do zasilacza mogło być powodem ewentualnej awarii. Wszystkiego dowiemy się kiedy sprzęt do nas dotrze i na pewno znajdziemy jakieś rozwiązanie.
    Dla wiadomości - dzisiaj otrzymałem nowy, drugi egzemplarz lampy i jest dokładnie to samo co na poprzedniej - lampa nie ma i nie miała zatem wpływu na zasilacz, a niestety jest to normalny objaw pracy ściemniacza (takie informacje udało mi się uzyskać).

Ku wyjaśnieniu, bo to jest tematem wątku: pomimo, że dźwięki dochodzące z lampy wydawać się by mogły na niebezpieczne lub niechciane we wszystkich modelach R+1000Ws jest taki objaw więc z lampą jest wszystko w jak najlepszym porządku.

Czekam z niecierpliwością zatem na wynik sprawdzenia i na urządzenie, bo zamiast gadać to fajnie by było pstrykać zdjęcia
    Ostatnio edytowane przez lukaszr ; 29-05-2012 o 17:13

Uprawnienia umieszczania postów