Lampę kupiłem nową i tego samego dnia podłączyłem do sieci (dużo wcześniej zanim podłączyłem do Tronixa) i już wtedy słychać było ten dźwięk.
Lampa dzisiaj będzie wymieniona na nową także nie ma problemu.Lampę skoro nówka odesłałbym do sklepu, światło modelujące w żadnym wypadku nie powinno się tak zachowywać to najpewniej elektronika a tego się raczej nie naprawia tylko wymienia. (Przynajmniej nie w Polsce, może u producenta).
Natomiast dzwoniłem do Quantuuma i dystrybutor powiedział mi, że normalnym jest, że w czasie pracy lampy jak jest naładowana to układ elektroniki podtrzymując ładunki na kondensatorach pobiera w piku energię stąd też mogą być krótkie dźwięki z zasilacza plenerowego.
Tronixa kupiłem u FREEPERSÓW - Pan Adam i Pan Mariusz monitorują sprawę. Odsyłam dzisiaj do nich urządzenie, ale niestety nie posiadają oni innego egzemplarza, bo ten był ostatni. Mają go jakoś sprawdzić.Jeżeli chodzi o tronixa to tu zupełnie niema co kombinować, skoro masz jakieś obawy a jeszcze jest na gwarancji (?) to też odeślij go z reklamacją. Z tego co się orientuję tronix raczej dba o markę więc jeżeli coś byłoby nie tak to pewnie od razu go wymienią.
Niestety tak czy inaczej stracisz trochę czasu.
Też sprawdzałem na studyjne.com listę kompatybilnych lamp i tym się także sugerowałem. Skoro urządzenie nie działa z kompatybilnymi lampami i dodatkowo wydaje z siebie jakieś dźwięki to po prostu nie działa jak powinno. Z mojego punktu widzenia na tą chwilę nie jestem zadowolony z produktu i chyba wolałbym odzyskać pieniądze o ile Panowie z Freepers podejdą do tego w sposób ludzki.
Oczywiście - zdam relację z całej sytuacji.Swoją drogą ciekaw jestem. Gdyby udało Ci się dowiedzieć dokładniej o co chodziło daj znać.