Cytat Zamieszczone przez Ulisses Zobacz posta
Mogło być różnie. Jeżeli lampa miała awarię albo była wadliwa to mogło też z tego powodu coś w tronixie łupnąć, ale powodów może być bardzo wiele.
Lampę kupiłem nową i tego samego dnia podłączyłem do sieci (dużo wcześniej zanim podłączyłem do Tronixa) i już wtedy słychać było ten dźwięk.

Lampę skoro nówka odesłałbym do sklepu, światło modelujące w żadnym wypadku nie powinno się tak zachowywać to najpewniej elektronika a tego się raczej nie naprawia tylko wymienia. (Przynajmniej nie w Polsce, może u producenta).
Lampa dzisiaj będzie wymieniona na nową także nie ma problemu.

Natomiast dzwoniłem do Quantuuma i dystrybutor powiedział mi, że normalnym jest, że w czasie pracy lampy jak jest naładowana to układ elektroniki podtrzymując ładunki na kondensatorach pobiera w piku energię stąd też mogą być krótkie dźwięki z zasilacza plenerowego.

Jeżeli chodzi o tronixa to tu zupełnie niema co kombinować, skoro masz jakieś obawy a jeszcze jest na gwarancji (?) to też odeślij go z reklamacją. Z tego co się orientuję tronix raczej dba o markę więc jeżeli coś byłoby nie tak to pewnie od razu go wymienią.
Niestety tak czy inaczej stracisz trochę czasu.
Tronixa kupiłem u FREEPERSÓW - Pan Adam i Pan Mariusz monitorują sprawę. Odsyłam dzisiaj do nich urządzenie, ale niestety nie posiadają oni innego egzemplarza, bo ten był ostatni. Mają go jakoś sprawdzić.

Też sprawdzałem na studyjne.com listę kompatybilnych lamp i tym się także sugerowałem. Skoro urządzenie nie działa z kompatybilnymi lampami i dodatkowo wydaje z siebie jakieś dźwięki to po prostu nie działa jak powinno. Z mojego punktu widzenia na tą chwilę nie jestem zadowolony z produktu i chyba wolałbym odzyskać pieniądze o ile Panowie z Freepers podejdą do tego w sposób ludzki.

Swoją drogą ciekaw jestem. Gdyby udało Ci się dowiedzieć dokładniej o co chodziło daj znać.
Oczywiście - zdam relację z całej sytuacji.