Jeżeli pozwolicie - Zieloni - na offtopa to chcialbym zapytać was, bardziej obeznanych w temacie, bo ja w ogole się na tym nie znam (TV służy mi do oglądania .mts'ów z GH2):
- jest nowy telewizor, ma wbudowane trzy tunery i podłączony to niego (przez EURO) jest jakiś Fergusson a na balkonie jest czacha.
Chciałbym pozbyć się tego Fergussona pod telewizorem, ale nie wiem tak naprawdę na co (co kupić) no i co z kartą, która jest włożona w obecny dekoder?
Jak podłączyć TV satelitarną pod wbudowany w telewizor tuner dvb-S no i co z kartą?
the silence is deafening
Obecnie testowo leci chyba TVN HD. Z PKiN nie jest teraz już tak źle, jak kiedyś. Jeszcze ze trzy-cztery lata temu na iglicy były umieszczone nadajniki TV obsługujące cały rejon Mazowsza i kilkadziesiąt kilowatów szło w powietrze. Efekt był taki, że w okolicy zatykało kompletnie co słabsze odbiorniki, a na parkingu pod Pałacem ludzie gęsto-często mieli problemy z załączaniem/wyłączaniem alarmów w samochodzie. Jednakże wymagania środowiskowe oraz fakt powstania w najbliższej okolicy kilku nowych wieżowców, które zaczęły zasłaniać PKiN, spowodowało przeniesienie nadawania do RTCN Łazy (zwane czasami Raszynem). Tam anteny są wyżej o ok. 100 metrów i nadają ze znacznie wyższymi mocami - TVP2 analogowo leci nawet mocą 800kW. Na PKiN zostały tzw. nadajniki doświetlające, których moc nie przekracza 3kW - dawniej bywało nawet zdaje się i 50kW.
Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner