Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: Kłamstwo TVP dot. Cyfrowej Telewizji Naziemnej?

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Przez kilkadziesiąt lat jedyny nadajnik dla Warszawy i okolic był tylko na PKiN. Teraz nadajnik też tam jest, ale ma śladową moc, bo przeznaczony jest tylko dla najbliższej okolicy ścisłego centrum.

http://www.telewizja-cyfrowa.com/nadajniki.html
    a przepraszam, źle zapamiętałem artykuł. Nadawali jakiś czas PolsatHD ale już skończyli mea culpa
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Jeżeli pozwolicie - Zieloni - na offtopa to chcialbym zapytać was, bardziej obeznanych w temacie, bo ja w ogole się na tym nie znam (TV służy mi do oglądania .mts'ów z GH2):

- jest nowy telewizor, ma wbudowane trzy tunery i podłączony to niego (przez EURO) jest jakiś Fergusson a na balkonie jest czacha.
    Chciałbym pozbyć się tego Fergussona pod telewizorem, ale nie wiem tak naprawdę na co (co kupić) no i co z kartą, która jest włożona w obecny dekoder?

Jak podłączyć TV satelitarną pod wbudowany w telewizor tuner dvb-S no i co z kartą?
    the silence is deafening

Domyślnie

Obecnie testowo leci chyba TVN HD. Z PKiN nie jest teraz już tak źle, jak kiedyś. Jeszcze ze trzy-cztery lata temu na iglicy były umieszczone nadajniki TV obsługujące cały rejon Mazowsza i kilkadziesiąt kilowatów szło w powietrze. Efekt był taki, że w okolicy zatykało kompletnie co słabsze odbiorniki, a na parkingu pod Pałacem ludzie gęsto-często mieli problemy z załączaniem/wyłączaniem alarmów w samochodzie. Jednakże wymagania środowiskowe oraz fakt powstania w najbliższej okolicy kilku nowych wieżowców, które zaczęły zasłaniać PKiN, spowodowało przeniesienie nadawania do RTCN Łazy (zwane czasami Raszynem). Tam anteny są wyżej o ok. 100 metrów i nadają ze znacznie wyższymi mocami - TVP2 analogowo leci nawet mocą 800kW. Na PKiN zostały tzw. nadajniki doświetlające, których moc nie przekracza 3kW - dawniej bywało nawet zdaje się i 50kW.
    Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Jeżeli pozwolicie - Zieloni - na offtopa
    To Hydepark -nikt Cię tu za offtopy nie będzie ścigał :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To Hydepark -nikt Cię tu za offtopy nie będzie ścigał :cool:.
    Nie mów hop dopóki janmar nie wyskoczy
    the silence is deafening

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów