Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Kłamstwo TVP dot. Cyfrowej Telewizji Naziemnej?

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Tak swoją drogą to myślę, żę w związku z niedawnym odejściem do Krainy Telewizji Sterowanej Myślą, twórcy pilota bezprzewodowego, powinna pojawić się jakaś nowa technika sterowania telewizorem. Wielu z nas pamięta czasy, gdy jakość obrazu regulowało się pięścią. Może wzorem któregoś kompaktu Olympusa, dałoby się wykorzystać tą technologię do sterowania LCD-kami, czy plazmami nowej generacji? Rzucasz kapciem - zmienia się kanał, rzucasz Ku...wą - robi się głośniej, rzucasz pantoflem - telewizor się wyłącza...
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 27-05-2012 o 23:48
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fakt ja mieszkam wysoko co akurat sprzyja. W sumie to nie wiem czy TV analogowa ma nadajniki na PKiN tak jak DVB-T a PKiN mam w zasiegu wzroku Podejrzewam,ze numer z drutem ciezko bedzie powtorzyc Zreszta i taka lada moment nie bedzie wyboru i trzeba bedzie kupic dekoder...

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Tak swoją drogą to myślę, żę w związku z niedawnym odejściem do Krainy Telewizji Sterowanej Myślą, twórcy pilota bezprzewodowego, powinna pojawić się jakaś nowa technika sterowania telewizorem. Wielu z nas pamięta czasy, gdy jakość obrazu regulowało się pięścią. Może wzorem któregoś kompaktu Olympusa, dałoby się wykorzystać tą technologię do sterowania LCD-kami, czy plazmami nowej generacji? Rzucasz kapciem - zmienia się kanał, rzucasz Ku...wą - robi się głośniej, rzucasz pantoflem - telewizor się wyłącza...

http://www.joemonster.org/filmy/4472...le_nie_dotykaj
    Ostatnio edytowane przez Tornvald ; 27-05-2012 o 23:51 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Przerobiłem to w pewnym hotelu Orbisu w Krakowie. Telewizor a właściwie jego głośność regulowało się telefonicznie przez recepcję. Na telewizorze była kartka z napisem: Prosimy samodzielnie nie regulować głośności odbiornika i nr telefonu. Dzwoniło się na recepcję i przychodziła pani i puszczała ciszej albo głośniej.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Pani była urodziwa w miarę? (...to nie to forum, ale spróbuję )
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Była aż za bardzo. A do tego pyskata. Za którymś razem puściła wiąchę w temacie regulacji odbiornika zabrała kartkę, pogniotła i schowała do kieszeni. Wychodząc tak trzasnęła drzwiami, że aż szyby zadźwięczały. Potem okazało się, że to przez windę. Popsuła się.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    A można tą antenę jakoś tak podgiąć aby nie działało? Chętnie bym to w domu zastosował.
    wyrzuć telewizor. proste i skuteczne.
    zrobiłem tak ponad rok temu.
    człowiek ma od razu więcej czasu.
    radia posłucha.
    dzieci z tobą wciąż rozmawiają.

teraz tylko z internetem trzeba coś zrobić.

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    włożyłem zwykły widelec, który wcześniej posłużył mi do skonsumowania kolacji... Spadku jakości odbioru cyfrowej telewizji naziemnej nie odnotowałem...
    oj, to masz blisko nadajnik.
    w Poznaniu tak dobrze nie ma niestety.
    jest tylko jeden nadajnik (w Śremie), lekko licząc 40 km, bez dobrej anteny nic nie odbierzesz.

Obecnie mam jakąś super hiper antenę na dwu metrowym poziomym dylu i nadal marnie z analogową TVP1, ale wszystkie mux-y działają. Do Raszyna w linii prostej mam 37km i kilka górek po drodze...
    no właśnie, dwumetrowy badyl jest niezbędny przy takich odległościach. no może metrowy dobrze ustawiony też wystarczy.

kupiłem niedawno nowego laptopa, był do niego dołączony "gratis" tuner DVB-T. oczywiście na fabrycznej antence (patyk 10 cm) nic nie można odebrać. ale już na zwykłej analogowej nawet pokojowej tak (ze wzmacniaczem).

więc bywa różnie.

ale jedno jest pewne: jak teraz (na tym lapku) czasami sobie podpinam telewizję, to jest szok - same reklamy! ciągle coś się reklamuje, masakra! nic normalnie nie da się obejrzeć. też tak macie??

przykładowo odcinki dr housa były rozpisane w programie tv na 1.5h.
    kupiłem sobie sezon siódmy na dvd.
    q*rde, każdy odcinek ma niecałe 45 minut!
    jakieś wybrakowane mi dali!

telewizja to zuo!
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Fakt ja mieszkam wysoko co akurat sprzyja. W sumie to nie wiem czy TV analogowa ma nadajniki na PKiN tak jak DVB-T a PKiN mam w zasiegu wzroku Podejrzewam,ze numer z drutem ciezko bedzie powtorzyc Zreszta i taka lada moment nie bedzie wyboru i trzeba bedzie kupic dekoder...
    Na PKiN był przez jakiś czas testowo odpalony jakiś nadajnik ale już go chyba zdjęli.

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    wyrzuć telewizor. proste i skuteczne.
    zrobiłem tak ponad rok temu.
    człowiek ma od razu więcej czasu.
    radia posłucha.
    dzieci z tobą wciąż rozmawiają.

teraz tylko z internetem trzeba coś zrobić.
    Albo idź na studia Ja się tak właśnie oduczyłem oglądać TV

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    oj, to masz blisko nadajnik.
    w Poznaniu tak dobrze nie ma niestety.
    jest tylko jeden nadajnik (w Śremie), lekko licząc 40 km, bez dobrej anteny nic nie odbierzesz.

no właśnie, dwumetrowy badyl jest niezbędny przy takich odległościach. no może metrowy dobrze ustawiony też wystarczy.

kupiłem niedawno nowego laptopa, był do niego dołączony "gratis" tuner DVB-T. oczywiście na fabrycznej antence (patyk 10 cm) nic nie można odebrać. ale już na zwykłej analogowej nawet pokojowej tak (ze wzmacniaczem).

więc bywa różnie.
    Kumpel zrobił sobie antenę z kawałka drutu i stalowej płytki takiej 10x10x1cm i odbiera
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Właściwie to co jest złego w pilocie? Lepiej jak debil majtać łapami? Czy może chodzi o to by Ham_erykanom trochę ruchu dostarczyć?

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Na PKiN był przez jakiś czas testowo odpalony jakiś nadajnik ale już go chyba zdjęli.
    Przez kilkadziesiąt lat jedyny nadajnik dla Warszawy i okolic był tylko na PKiN. Teraz nadajnik też tam jest, ale ma śladową moc, bo przeznaczony jest tylko dla najbliższej okolicy ścisłego centrum.

http://www.telewizja-cyfrowa.com/nadajniki.html
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

a ta śladowa moc objawia się tym, że w promieniu 300 m od PKiN sa takie zakłócenia w radio samochodowym, że lepiej je wyłaczyć.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów