Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Kłamstwo TVP dot. Cyfrowej Telewizji Naziemnej?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

U mnie siatkowa antena pozwalała z trudem odbierać analogowo Polsat, TVP2 i TVN. DVB-T nie dawała się odbierać wcale. Obecnie mam jakąś super hiper antenę na dwu metrowym poziomym dylu i nadal marnie z analogową TVP1, ale wszystkie mux-y działają. Do Raszyna w linii prostej mam 37km i kilka górek po drodze...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    A można tą antenę jakoś tak podgiąć aby nie działało? Chętnie bym to w domu zastosował.
    wyrzuć telewizor. proste i skuteczne.
    zrobiłem tak ponad rok temu.
    człowiek ma od razu więcej czasu.
    radia posłucha.
    dzieci z tobą wciąż rozmawiają.

teraz tylko z internetem trzeba coś zrobić.

Cytat Zamieszczone przez szambonur Zobacz posta
    włożyłem zwykły widelec, który wcześniej posłużył mi do skonsumowania kolacji... Spadku jakości odbioru cyfrowej telewizji naziemnej nie odnotowałem...
    oj, to masz blisko nadajnik.
    w Poznaniu tak dobrze nie ma niestety.
    jest tylko jeden nadajnik (w Śremie), lekko licząc 40 km, bez dobrej anteny nic nie odbierzesz.

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Obecnie mam jakąś super hiper antenę na dwu metrowym poziomym dylu i nadal marnie z analogową TVP1, ale wszystkie mux-y działają. Do Raszyna w linii prostej mam 37km i kilka górek po drodze...
    no właśnie, dwumetrowy badyl jest niezbędny przy takich odległościach. no może metrowy dobrze ustawiony też wystarczy.

kupiłem niedawno nowego laptopa, był do niego dołączony "gratis" tuner DVB-T. oczywiście na fabrycznej antence (patyk 10 cm) nic nie można odebrać. ale już na zwykłej analogowej nawet pokojowej tak (ze wzmacniaczem).

więc bywa różnie.

ale jedno jest pewne: jak teraz (na tym lapku) czasami sobie podpinam telewizję, to jest szok - same reklamy! ciągle coś się reklamuje, masakra! nic normalnie nie da się obejrzeć. też tak macie??

przykładowo odcinki dr housa były rozpisane w programie tv na 1.5h.
    kupiłem sobie sezon siódmy na dvd.
    q*rde, każdy odcinek ma niecałe 45 minut!
    jakieś wybrakowane mi dali!

telewizja to zuo!
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Fakt ja mieszkam wysoko co akurat sprzyja. W sumie to nie wiem czy TV analogowa ma nadajniki na PKiN tak jak DVB-T a PKiN mam w zasiegu wzroku Podejrzewam,ze numer z drutem ciezko bedzie powtorzyc Zreszta i taka lada moment nie bedzie wyboru i trzeba bedzie kupic dekoder...
    Na PKiN był przez jakiś czas testowo odpalony jakiś nadajnik ale już go chyba zdjęli.

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    wyrzuć telewizor. proste i skuteczne.
    zrobiłem tak ponad rok temu.
    człowiek ma od razu więcej czasu.
    radia posłucha.
    dzieci z tobą wciąż rozmawiają.

teraz tylko z internetem trzeba coś zrobić.
    Albo idź na studia Ja się tak właśnie oduczyłem oglądać TV

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    oj, to masz blisko nadajnik.
    w Poznaniu tak dobrze nie ma niestety.
    jest tylko jeden nadajnik (w Śremie), lekko licząc 40 km, bez dobrej anteny nic nie odbierzesz.

no właśnie, dwumetrowy badyl jest niezbędny przy takich odległościach. no może metrowy dobrze ustawiony też wystarczy.

kupiłem niedawno nowego laptopa, był do niego dołączony "gratis" tuner DVB-T. oczywiście na fabrycznej antence (patyk 10 cm) nic nie można odebrać. ale już na zwykłej analogowej nawet pokojowej tak (ze wzmacniaczem).

więc bywa różnie.
    Kumpel zrobił sobie antenę z kawałka drutu i stalowej płytki takiej 10x10x1cm i odbiera
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Na PKiN był przez jakiś czas testowo odpalony jakiś nadajnik ale już go chyba zdjęli.
    Przez kilkadziesiąt lat jedyny nadajnik dla Warszawy i okolic był tylko na PKiN. Teraz nadajnik też tam jest, ale ma śladową moc, bo przeznaczony jest tylko dla najbliższej okolicy ścisłego centrum.

http://www.telewizja-cyfrowa.com/nadajniki.html
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Przez kilkadziesiąt lat jedyny nadajnik dla Warszawy i okolic był tylko na PKiN. Teraz nadajnik też tam jest, ale ma śladową moc, bo przeznaczony jest tylko dla najbliższej okolicy ścisłego centrum.

http://www.telewizja-cyfrowa.com/nadajniki.html
    a przepraszam, źle zapamiętałem artykuł. Nadawali jakiś czas PolsatHD ale już skończyli mea culpa
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów