Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Kłamstwo TVP dot. Cyfrowej Telewizji Naziemnej?

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Kłamstwo TVP dot. Cyfrowej Telewizji Naziemnej?

http://www.wykop.pl/ramka/1141397/kl...zji-naziemnej/

I mnie to dotknęło, bo moja ciotka roztrzęsiona pyta się co ma zrobić, bo nie będzie mogła obierać TV. Ale robią ludziom wodę z mózgu :rolleyes: - szczególnie starszym. U mnie cyfrowa naziemna odbiera bezproblemowo na starej zardzewiałej antenie siatkowej :cool:.
    Strach pomyśleć co się będzie działo jak wyłączą nadajniki analogowe, a to już wcale nie tak odległa perspektywa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Strach pomyśleć co się będzie działo jak wyłączą nadajniki analogowe, a to już wcale nie tak odległa perspektywa.
    Proponuję zajrzeć do wątku nt temat na Nikoniarzach. Jest b. ciekawy post, że nie do końca to jest kłamstwo.
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Proponuję zajrzeć do wątku nt temat na Nikoniarzach. Jest b. ciekawy post, że nie do końca to jest kłamstwo.
    Być może, że to nie jest kłamstwo - dlatego dałem "?". Bardziej pewnie pasuje tu stwierdzenie - zbyt duże uogólnienie na podstawie którego ludzie mogą być narażeni na niepotrzebne wydatki :cool:.
    Co zresztą znalazło odzwierciedlenie w tym że wiadomości TVP nadały w następny dzień sprostowanie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Radom/powiat

Domyślnie

Bez żadnych problemów odbieram dwa MUXy ze starych analogowych anten. Jedna na dość nowym TV, druga podpięta przez dekoder do starego soniaka. Dodam, że jak ktoś ma nadajnik "pod nosem" to i na kawałku kabla obejrzy.
    :grin:EOS30, 40D, T28-75/2.8, T70-300VC, C20-35/3,5-4,5:grin:

Domyślnie

Wprowadzenie DVB-T to przysłowiowy młyn na wodę dla wszelakiej maści naciągaczy czy błyskotliwych "szpeców" marketingu. Praktycznie każda poprawnie działająca obecnie instalacja antenowa będzie odbierać transmisję cyfrową. Ale dopóki nie będzie kampanii informacyjnej z prawdziwego zdarzenia, ludzie nieobeznani z kwestiami technicznymi nadal będą padać łupem oszustów. Jak dla mnie obecna kampania bardziej służy właśnie tej "ciemnej stronie" biznesu antenowego, wywołując panikę, że jutro nie będzie teleranka. Ale żeby dokładnie wyjaśnić co i jak, to już nie łaska. I jak długo będzie się utrzymywać taki stan niewiedzy technicznej, tak długo ludzie będą kupować nowe superaśne anteny, hiper-turbo wzmacniacze, cyfrowe kable i wtyki, wszystko z napisem DVB-T, nie mając świadomości, że to taki sam sprzęt jaki mieli dotychczas, różniący się jedynie ów magicznym akronimem-wytrychem.
    Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

A można tą antenę jakoś tak podgiąć aby nie działało? Chętnie bym to w domu zastosował.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Radom/powiat

Domyślnie

Utnij lub zewrzyj kabel, powinno "pomóc"
    :grin:EOS30, 40D, T28-75/2.8, T70-300VC, C20-35/3,5-4,5:grin:

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Lepiej przegryźć przewód albo roztrzaskać telewizornie kamieniem do ogórków
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Lepiej przegryźć przewód
    Można przy tym akcie desperacji na próżno plombę stracić - bo jak pisze kolega:
    Cytat Zamieszczone przez kristek Zobacz posta
    Dodam, że jak ktoś ma nadajnik "pod nosem" to i na kawałku kabla obejrzy.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Sergiusz to już duży chłopiec jest...na pewno sobie jakoś poradzi :-)
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów