Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: Nowe body i obiektyw *używane do 3 tys.

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darecky Zobacz posta
    Co do puszki, cokolwiek kupisz będzie ok, czy to 400d,450d, 500d, 30d,40d,......,bo w twoim przypadku szkło to podstawa + kit do widoczków i takich tam. Więc czy kita opłaca się sprzedawać aby innego kupić drożej?
    Też się pod tym podpisuję, chociaż ze wskazaniem na 40D. Tylko mam jedną uwagę. Czy oby na pewno chcesz się specjalizować w fotografii. Powiem tylko że wszystkie wyżej wymienione obiektywy, średnio nadają się jako spacerowo/kotletowo/uniwersalne. Poczytaj dokładnie o C50/1.8, czy faktycznie jest taki rewelacyjny. Prawdę mówiąc wolał bym (i tak też mam) C35/2. Jeśli chcesz się specjalizować w macro to i 85 średnio się nadaje. Na CB jest ciekawe porównanie C100 i S150, które do tego celu są lepsze. Ja raczej namawiał bym Ciebie na uniwersalne tamrony 17-50 lub 28-70 (ten drugi mam, ale troszkę mi za długo). Uwierz mi, ale przy makro często będziesz zirytowana małym GO więc i przysłony pójdą w górę, a to pociąga za sobą zastanowienie się nad sztucznym światłem. Może na początek warto zastanowić się nad właśnie 28-70 makro + raynox 250. Przy f-2.8 GO jest bardzo małe. Słoik 70-300 APO sigmy jest tanim obiektywem. Ale całkiem dobrze radzi sobie w ogniskowych 135-200, przymknięty do F6. Tylko potrzebuje światła. No i ma makro. Może warto kupić używkę i sprawdzić przynajmniej ogniskowe, które by Tobie odpowiadały i ewentualnie go zachować lub odsprzedać z małą stratą . A ostrzenie w makro przy obiektywach mało wyspecjalizowanych i tak lepiej robić ręcznie.
    Ostatnio edytowane przez przemo-lukas ; 25-05-2012 o 10:10

Uprawnienia umieszczania postów