Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Koncerty w Sali Kongresowej a focenie?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

W zeszlym roku bylem na kilku koncertach na Warsaw Summer Jazz Days 2005. Takie teksty rowniez widnialy na karnetach. Malo tego - na drzwiach wejsciowych do sali byla kartka ZAKAZ FOTOGRAFOWANIA zgodnie z art ble ble ble...

Sprawa wyglada tak.
    Mozesz wniesc na sale co Ci sie podoba np. 1Ds z 600L. Ochrona nie robi problemow. A jesli chodzi o fotografowanie, to zapowiadajacy mowi przez jaki czas mozna fotografowac. Najczesciej jest to pierwsze 5 min (czyli pierwszy utwor). Mozesz sie ustawic pod scena (i to Ci radze), bo nie wazne czy jestes zawodowcem czy amatorem ochrona nie ma nic do tego - nie wygonia Cie choc stoisz przed pierwszym rzedem siedzacych (i nic nie widzacych) ludzi
    Natomiast po tym czasie - wyganiaja na miejsce i juz. Ale w czasie koncertu zawsze znajda sie jeszcze tacy, co z miejsc probuja focic (nawet z lampa ). Ochrona tylko do nich podchodzi i zwraca uwage - najczesciej na tym sie konczy.

Pozdrawiam i zycze udanej sesji :razz:
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 02-02-2006 o 17:36

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadeit
    p.s. miło widzieć aktywnego użytkownika z mojej okolicy zapraszam do galerii na foty okolic
    Nawet widzę że bywamy nawet w tych samych miejscach :smile: - skansen w Ochli to jedno z moich ulubionych miejsc plenerowych
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Niestety ograniczanie fotografii na wszelkiego typu
    wydarzeniach sportowych czy koncertach wpienia mnie
    maksymalnie. Przypomina mi walke wytworni plytowych z mp3.
    Ogolnie dochodzi juz do takich paranoi, ze np robiac reklame
    czegokolwiek z Nowym Jorkiem w tle trzeba sie zastanawiac,
    ktory budynek moze byc pokazany, a ktory nie, bo Chrysler
    czy Empire State odpada (kaza sobie placic od reki bajonskie
    sumy za "prawo" uzycia).

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Byłem na DM w Pradze (Sazka Arena) no i oczywiście nie brałem ze soba aparatu. Na miejscu załamałem się - można było spokojnie wnieść sprzęt, np. rozmontowany, kurde przeszły mi foty koło nosa.

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Odnalazłem ten wątek i tak tutułem podsumowania - nawet nie próbowałem brać ze sobą jakiegokolwiek sprzętu. Kontrola była bardzo drobiazgowa - myślę że "przeszedłby" jakiś mały aparacik ale mnie coś takiego nie interesuje.
    Natomiast sam koncert - CUUUDOOOOOO!!!
    Na początku przeżyłem mały szok jak pojawił się Chris Rea - nie sądziłem że piętno choroby wywrze na nim tak zauważalne zmiany. Biedny, wychudzony dosłownie cząstka dawnego Chrisa. Aż na moment zakręciła się łza w oku. Ale jak zaczął się koncert i po raz pierwszy otworzył usta i zaśpiewał to aż miekko zrobiło się w kolanach. Piękny, soczysty, głęboki, gardłowy, bardzo charakterystyczny tembr głosu. Wielkie pożegnalne show. Gdzieś w okolicach 2/3 koncertu "On the beach" poderwało całą Kongresową na nogi. Wiele bisów na koniec. I na koniec wielka kilkuminutowa owacja - to podziękowanie dla Chrisa. Myślę ze przez wiele wiele lat będę pamiętał ten koncert.
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

A taki Mark Knopfler zapraszał: ludzie - weźcie aparat na mój koncert! Ja myslę że to mocno związane z podejściem artysty do samego siebie - jak wyluzowany to wie że żeden paparzzi nie jest w stanie go ośmieszyć.Inna sprawa - to praca z lampą: z tym to chyba każdy by walczył!A tego Chrisa to ci zazdroszczę - oj zazdroszczę....A przy okazji: szykujemy się na Stonsów?...Ktoś ma jakieś pre-info?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów