Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Koncerty w Sali Kongresowej a focenie?

Mieszany widok

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie Koncerty w Sali Kongresowej a focenie?

Zbliża się już powoli termin koncertu jednego z moich ulubionych wykonawców Chrisa Rea w Sali Kongresowej (17.03.). Pomyślałem sobie że byłaby to świetna okazja do zrobienia kilku ciekawych zdjeć tym bardziej że mam świetne miejsce w 4 rzedzie. Aż się prosi ale ... obejrzałem tył biletu i pozbyłem się złudzeń :sad:
    Ostatnio w Kongresowej byłem na Dianie Krall (koncert cudo!!! :smile: )i wtedy bardzo mocno był ten temat nagłośniony przed koncertem więc nawet nie pomyślałem o więciu aparatu. Chociaż w tej chwili już nie pamiętam czy faktycznie przy wejsciu ktoś to kontrolował. Czy macie może jakieś swoje doświadczenia z tym związane?
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

To chyba zależy od organizatora koncertu i ochrony którą wynajmuje.
    Jesli uda Ci sie przemycić body z ulubionym jasnym obiektywem (bez flesza!) pod kurtką to z pewnością zrobisz kilka fajnych fotek.
    Ja na beszczelnego próbowałem wnieść plecak z aparatem na koncert Vaya Con Dios i niestety pan na bramce zajrzał do środka i powiedział coś w stylu "to profesjonalny sprzęt - do depozytu!"...
    A też specjalnie z Zielonej Góry jechałem na ten koncert... :-)
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry99
    Ja na beszczelnego próbowałem wnieść plecak z aparatem na koncert Vaya Con Dios i niestety pan na bramce zajrzał do środka i powiedział coś w stylu "to profesjonalny sprzęt - do depozytu!"...
    A też specjalnie z Zielonej Góry jechałem na ten koncert... :-)
    Właśnie tak z ciekawości - jak wyglada ten depozyt? Czy to jest w obrębie Kongresowej?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Costus
    Czy macie może jakieś swoje doświadczenia z tym związane?
    Myślę (czysto teoretycznie), że musisz postawić na coś b. małego typu 350d plus 85/1.8, żeby cię wpuścili i potem w razie draki wypuścili. Sławek Jankowski kiedyś pisał o horrorze jaki przeżył z ochroną na koncercie Peter'a Gabriel'a w Berlinie.
    Z drugiej strony extremalny przykład egzekwowania zakazu foto masz już za sobą (Diana Krall). Swoją drogą bardzo, baaardzo ci zazdroszczę koncertu tej pani... mniam mniam i dla oczu i dla uszu. Słyszałem, że bilety na allegro chodziły w cenie 35L
    Przygotuj sobie wcześniej drugą kartę, którą możesz poświęcić oddając ochronie w razie draki. I przećwicz podmiankę ;-)

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Z drugiej strony extremalny przykład egzekwowania zakazu foto masz już za sobą (Diana Krall). Swoją drogą bardzo, baaardzo ci zazdroszczę koncertu tej pani... mniam mniam i dla oczu i dla uszu. Słyszałem, że bilety na allegro chodziły w cenie 35L
    Miałem na tym koncercie równie rewelacyjne miejsce w 5 rzędzie - dosłownie naprzeciw wspaniałej Diany. Spijałem wręcz z jej usta każde wyśpiewane słowo, każde skinienie, dzwięk Tym bardziej że mam jej prawie wszystkie płytki - dla mnie po tylu latach pasjonowania się jej twórczością było to wielkie święto (niestety bez zdjęć )
    Extermalnie to chyba było na koncercie Jarra w ubiegłym roku-też mi nawet do głowy nie przyszło żeby cokolwiek brać ze sobą

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Costus
    Extermalnie to chyba było na koncercie Jarra w ubiegłym roku-też mi nawet do głowy nie przyszło żeby cokolwiek brać ze sobą
    Miałem, na myśli fakt, że podobno D miała w kontrakcie zapis, że jeśli ktokolwiek na koncercie pstryknie jej fotkę to ona wstaje i kończy show! Dlatego tak rygorystycznie podchodzili do tego organizatorzy.

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Miałem, na myśli fakt, że podobno D miała w kontrakcie zapis, że jeśli ktokolwiek na koncercie pstryknie jej fotkę to ona wstaje i kończy show! Dlatego tak rygorystycznie podchodzili do tego organizatorzy.
    Dokładnie tak było - kilka razy było to powtarzane przed koncertem.

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Tak, jest to jedno z pomieszczeń Kongresowej - po prostu pomieszczenie ochrony. Z prawdziwym depozytem ma to mało wspólnego (nie są to zamykane metalowe sejfy...).
    Szczerze pisząc to miałem lekkiego stracha zostawiać tam prawie nową 20-tkę, ale okazało się, że po koncercie odebrałem całość bez śladów "grzebania".
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na koncercie Pata Methenego w SK również na biletach były zapisy dotyczące braku możliwości fotografowania. Zapytałem przemiłą Panią od Adamiaka jak to jest faktycznie. I ona powiedziała mi, że mimo tego zapisu będzie moment (drugi utwór w koncercie) w trakcie którego będzie można robić zdjęcia z fleszem, bo to o jego wpływ na artystę chodziło w pierwszej kolejności. I publiczność powiadomiona o tym przez Adamiaka w trakcie zapowiedzi Pata dostosowała się do tego w 99%. Zdażały się później incydentalne strzały fleszami, co powodowało reakcję ochrony. Natomiast osoby nie były przeszukiwane przed wejściem na salę. Można było fotografować scenę, lecz bez flesza...

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

na koncercie Patricii Kaas w kongresowej, bodajże w lutym ubiegłego roku
    zabierali aparaty, wydzierali klisze ludziom...

z innych doświadczeń to np: na Castle Party można wnieść aparat bez problemu, zaglądają do torby ale nie robią problemów

miałem podobny dylemat przed koncertem w paryżu tydzień temu
    miałem bilet na jeden więc nie zaryzykowałem, przez ochronę bym przelazł
    jakbym schował aparat za 'pazuchą' bo torby rewidowali,
    dziś wiem że następnym razem kupie bilet na 2 koncerty

to tyle z doświadczeń

także polecam jedno jasne szkło i zadnych lamp

pozdrawiam

p.s. miło widzieć aktywnego użytkownika z mojej okolicy zapraszam do galerii na foty okolic
    Ostatnio edytowane przez jadeit ; 30-01-2006 o 13:29
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów