6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
60kl/s w 550D/600D nie ma na fullHD.
Przy takich wymaganiach, to musisz kupić kamerę, i to nie byle jaką![]()
![]()
![]()
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
A dlaczego? Ostatnio sprzedałem Sony i poszedł bezproblemowo.Canona zawsze sprzedasz, a z SONY może być kłopot.
A, m42, 6x6 ... -> 5D
dzięki wszystkim za odpowiedzi -wziąłem 600D bo nie było 550tki . Na plus canona przemawia rozbudowane forum vdslr, manual w video i 50p. Na plus 600D zoom cyfrowy i działający ML, brak problemów z FF i BF w nowych egzemplarzach (testowałem w sklepie nikona D5100 i dobranie szkieł bez wysyłania do kalibracji body i obiektywów to niezła loteria )
Kamera za 2000zł fakt byłaby lepsza ale zdjęcia gorsze
Jeszcze raz dzięki chłopaki![]()
- nie spieszę się po prostu pstrykam
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Spoko Kwapiszonale wiesz chyba ,że to nie jest jedyne forum canona na świecie nawet nie jedyne w kraju i jak tego nie załapałeś to .......
![]()
- nie spieszę się po prostu pstrykam
Dobry wybór. Nikon D5100 ma podobno matrycę z najlepszym odwzorowaniem tonalnym kolorów w tej klasie cenowej. Nie sprawdziłem osobiści, ale wiem z wiarygodnego źródła.
Za Canonem przemawia chyba cena optyki i intuicyjne menu puszki.
A ja słyszałem z równie wiarygodnego źródła, że Canony są takie bezduszne.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner