Cytat Zamieszczone przez sal
Z innej beczki - czy jest jakiś DataBank potrafiący zgrywać RAW-y?
Zgrywac to chyba kazdy potrafi - to po prostu pliki. Wyswietlac - juz mniej.
Cytat Zamieszczone przez muflon
Meteor chyba kupił w końcu tego Flashtraxa - miałem nadzieję pobawić się nim w Payerne, ale jakoś tak się rozminęliśmy
Nastepna okazja - Jeune genevois. Moze jakies piwko? Przyniose FlashTraxa... :wink:
Cytat Zamieszczone przez muflon
Ale i tak najważniejsza IMHO jest "autonomy" (pojemność_baterii x szybkość_zgrywania). Pod tym względem jest chyba tylko jedno urządzenie, które jest dla mnie akceptowalne: seria CompactDrive PDxx. Niestety, póki co niedostępny w Europie... I jeżeli prędko nie będzie, chyba poczekam aż laptop żony wyzionie ducha i zamiast databanku kupię jakąś lekką maszynę (X31 czy coś takiego - 1.3-1.5 kg)
SmartDisk chwali sie, ze zdesperowani moga do FlashTraxa podlaczyc przez przejsciowke (40$) specjalne akumulatory, np. model 30W (jedyne 320$ :wink: ) przedluza 6x dzialanie urzadzonka. Jak kogos stac, to moze sobie kupic. Jak nie stac, to moze sobie dokupic druga baterie (70$) = kolejne 2-3 godziny pracy...
A tak na serio, w sobote zgralem cos ponad 1GB i zdazylem ze 2-3 razy wszystko to obejrzec nim padlo... Frederic HOUDE podaje w swoim przegladzie, ze maksymalnie mozna zgrac na jednej baterii 7,5-8GB. Mi sie szybciej zaczela konczyc bateria w aparacie niz bateria w tanku...