Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: akku w canonie 300d

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pejot
    Więc mówicie są tanie zamienniki Hmmm, kto skoczy zdać butelki?
    W ten weekend przetestowałem bojowo te baterie kupione z linka powyzej (airshow, zero flasha, previewff, czasem kontrolnie spojrzenie na histogram). W sobotę oryginały Canona wysiadły mi tak w 2/3 pokazu. W niedzielę podróbki (1600mAh) wytrzymały do końca. Po skończonej imprezie i wykonaniu kilku prostych obliczeń przeżyłem szok:

... na jednym w pełni załadowanym gripie (2x1600) zrobiłem... ok. 3500 zdjęć!!!

(o samych zdjęciach wolałbym na razie nie mówić - był to pierwszy porządny test 70-200 i już nawet wiem co momentami schrzaniłem - ale nastepnym razem będzie lepiej )

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Z ciekawości - na czym zapisywałeś taką ilość zdjęć?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal
    Z ciekawości - na czym zapisywałeś taką ilość zdjęć?
    Na laptopie którego obsługiwała moja Żona (narażając się zresztą na rozdeptanie, bo staliśmy przy samej barierce).

Sprawdzona konfiguracja: główna karta 1GB i dodatkowa 256MB na czas zgrywania dużej. Przy dobrej organizacji pracy zmniejsza to szanse "zapełnienia bufora" praktycznie do zera Teraz czeka mnie miesiąc przekopywania się przez 10GB fotek, dzielenia według teamów, kasowania gniotów itp...

Oczywiście alternatywa to woreczek kart 1GB - i był też jeden typ z 1D pracujący w ten sposób

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Na laptopie którego obsługiwała moja Żona (narażając się zresztą na rozdeptanie, bo staliśmy przy samej barierce).
    No i wszystko jasne Ja się właśnie zastanawiam nad upgradem swoich zasobów nośnikowych i myślę o Hitachi 4GB... (MD). Z innej beczki - czy jest jakiś DataBank potrafiący zgrywać RAW-y?
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

No i wszystko jasne Ja się właśnie zastanawiam nad upgradem swoich zasobów nośnikowych i myślę o Hitachi 4GB... (MD). Z innej beczki - czy jest jakiś DataBank potrafiący zgrywać RAW-y?
    Niektóre potrafią je nawet wyświetlać Było o tym tu. Meteor chyba kupił w końcu tego Flashtraxa - miałem nadzieję pobawić się nim w Payerne, ale jakoś tak się rozminęliśmy

Ale i tak najważniejsza IMHO jest "autonomy" (pojemność_baterii x szybkość_zgrywania). Pod tym względem jest chyba tylko jedno urządzenie, które jest dla mnie akceptowalne: seria CompactDrive PDxx. Niestety, póki co niedostępny w Europie... I jeżeli prędko nie będzie, chyba poczekam aż laptop żony wyzionie ducha i zamiast databanku kupię jakąś lekką maszynę (X31 czy coś takiego - 1.3-1.5 kg)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Moj bank, IT3 normalnie sobie radzi z RAWami i kazdy teoretycznie powinien. Na airshow niestety moj bank padl po 3-4 x 512 + troche x 256, ale dlatego, ze jak banan nie naladowalem baterii do pelna (ladowalem z zepsutego gniazdka!)

[ Dodano: 06-09-2004 ]
    Przezyl dokladnie 2.5 gb a byl juz na 1/4 akumulatora. Ciezkie zycie
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Z innej beczki - czy jest jakiś DataBank potrafiący zgrywać RAW-y?
    Kazdy databank dziala tak ze zgrywa w czytniku wszystko z karty jak leci na swoj wewnetrzny dysk. Niezaleznie od formatu pliku - czy to film, czy mp3, czy *.doc , czy jpgi.
    Ale tylko zgrywa...
    Za to te wersje databankow z opcja odtwarzania to juz roznie maja kompatybilnosci. Moj odtwarza mpg, mp3 i jpg.

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z innej beczki - czy jest jakiś DataBank potrafiący zgrywać RAW-y?
    Zgrywac to chyba kazdy potrafi - to po prostu pliki. Wyswietlac - juz mniej.
    Meteor chyba kupił w końcu tego Flashtraxa - miałem nadzieję pobawić się nim w Payerne, ale jakoś tak się rozminęliśmy
    Nastepna okazja - Jeune genevois. Moze jakies piwko? Przyniose FlashTraxa... :wink:
    Ale i tak najważniejsza IMHO jest "autonomy" (pojemność_baterii x szybkość_zgrywania). Pod tym względem jest chyba tylko jedno urządzenie, które jest dla mnie akceptowalne: seria CompactDrive PDxx. Niestety, póki co niedostępny w Europie... I jeżeli prędko nie będzie, chyba poczekam aż laptop żony wyzionie ducha i zamiast databanku kupię jakąś lekką maszynę (X31 czy coś takiego - 1.3-1.5 kg)
    SmartDisk chwali sie, ze zdesperowani moga do FlashTraxa podlaczyc przez przejsciowke (40$) specjalne akumulatory, np. model 30W (jedyne 320$ :wink: ) przedluza 6x dzialanie urzadzonka. Jak kogos stac, to moze sobie kupic. Jak nie stac, to moze sobie dokupic druga baterie (70$) = kolejne 2-3 godziny pracy...
    A tak na serio, w sobote zgralem cos ponad 1GB i zdazylem ze 2-3 razy wszystko to obejrzec nim padlo... Frederic HOUDE podaje w swoim przegladzie, ze maksymalnie mozna zgrac na jednej baterii 7,5-8GB. Mi sie szybciej zaczela konczyc bateria w aparacie niz bateria w tanku...
    EOS 500N, EOS 350D
    CANON 28-80/3.5-5.6, CANON 18-55 II USM/3.5-5.6, SIGMA 70-300/4-5.6 MACRO, DB 40GB

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meteor
    Meteor chyba kupił w końcu tego Flashtraxa - miałem nadzieję pobawić się nim w Payerne, ale jakoś tak się rozminęliśmy
    Nastepna okazja - Jeune genevois. Moze jakies piwko? Przyniose FlashTraxa... :wink:
    Ja biorę urlop i od czwartku wybywam w góry :-) Przynajmniej o ile mi siły pozwolą - ta weekendowa impreza mnie trochę wyczerpała - trzymanie 70-200 i 10D z gripem przez cały dzień to niezłe ćwiczenie na ręce

SmartDisk chwali sie, ze zdesperowani moga do FlashTraxa podlaczyc przez przejsciowke (40$) specjalne akumulatory
    Niech się, za przeproszeniem, walą. Dla mnie to ma albo działać dobrze samo z siebie, albo używac paluszków (i na jednym komplecie zgrywać >5G). Nie mam ochoty kupować kolejnych proprietary akumulatorków, wystarczy że mam zapas BP-511.

A tak na serio, w sobote zgralem cos ponad 1GB i zdazylem ze 2-3 razy wszystko to obejrzec nim padlo... Frederic HOUDE podaje w swoim przegladzie, ze maksymalnie mozna zgrac na jednej baterii 7,5-8GB.
    Hmm, powiedzmy że to jest akceptowalne, na styk. Jak pobawisz się nim miesiąc, to koniecznie opublikuj tu mały teścik.

Mi sie szybciej zaczela konczyc bateria w aparacie niz bateria w tanku...
    Hi hi hi, a u mnie... powered by dwie podróbki i przez cały dzień nawet nie jęknął

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Hmm, powiedzmy że to jest akceptowalne, na styk. Jak pobawisz się nim miesiąc, to koniecznie opublikuj tu mały teścik.
    Nie ma sprawy. Nie wytestuje tylko jakosci odtwarzania RAW z mkII
    Mi sie szybciej zaczela konczyc bateria w aparacie niz bateria w tanku...
    Hi hi hi, a u mnie... powered by dwie podróbki i przez cały dzień nawet nie jęknął
    Na podrobki to bym uwazal. Na TSR widzialem kiedys test (On a tout essaye) podrobek baterii do komorek. Kilka modeli mialo nawet prawo sfajczyc komorke, a same sie topily... Widzialem tu podrobke marki Energizer bodajze, ale za cene Canonowskiej baterii
    EOS 500N, EOS 350D
    CANON 28-80/3.5-5.6, CANON 18-55 II USM/3.5-5.6, SIGMA 70-300/4-5.6 MACRO, DB 40GB

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów