Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Yongnuo YN-565EX i EOS 5D MK1

Domyślnie Yongnuo YN-565EX i EOS 5D MK1

Witam, zabieram się za zakup lampy błyskowej YN-565EX do Canona EOS 5DMK1. Czy ma ktoś już jakieś doświadczenia z takim zestawem?
    Czytałem, że lampy tej firmy nie są kompatybilne z tym korpusem. Czy to prawda?
    Ewentualnie co możecie polecić innego w cenie do 700 zł tak aby współpracowało bez problemu z moim 5D?
    Dodam, że lampa ma być głównie używana na korpusie.
    Ostatnio edytowane przez eazyone ; 23-05-2012 o 23:52

Domyślnie

Z mojej strony, temat nieaktualny. Z racji tego, że nie udało mi się rozwiać moich wątpliwości co do współpracy Yongnuo z 5D mk1 postanowiłem zakupić lampę Metz'a.

Coś już napisał

Domyślnie

Napiszę na zaś, może ktoś będzie szukał.
    Posiadam YN565ex, używam z 5DmkI. Wszystko działa tak jak powinno, nie ma żadnych problemów z komunikacją lampa->body i na odwrót
    TTL działa wyśmienicie.

Domyślnie

Troszkę za późno się odezwałeś Szkoda... Ale mam nadzieję, że mój wybór co do Metza był właściwy...

Coś już napisał

Domyślnie

Gdybym widział wcześniej na pewno bym dał znać W wątku z testem Cichego pisałem trochę o współpracy z 5D, tego tematu niestety nie zobaczyłem wcześniej..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jedyne co mogę zrobić to napisać, że taki zestaw działa aż miło. Zdjęcia naświetla poprawnie.

Bywalec
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Mam, co prawda jako drugą, YN 565 i użytkuję z 5dmkII. Jeśli komuś nie jest potrzebny HSS i sterowanie bezprzewodowe innymi lampami, to prawdę mówiąc nie widzę różnicy pomiędzy 580EXII, a "chińczykiem". A właściwie, to widzę... w cenie. Gwoli jasności, to wcześniej byłem "szczęśliwym" posiadaczem Metza 58AF. Fajerwerki palnikowe, padająca elektronika i dziadowski, źle spasowany plastik - tak czołowy producent lamp może zejść na psy. Jeśli w kolejnym modelu YN skośnoocy dorzucą HSS, to Yongnuo na długo zagości w mojej torbie.

Bywalec Awatar brzoza
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Yongnuo YN-565EX i EOS 5D MK1

Cytat Zamieszczone przez tomek1976 Zobacz posta
    Jeśli w kolejnym modelu YN skośnoocy dorzucą HSS, to Yongnuo na długo zagości w mojej torbie.
    Chyba właśnie dorzucili
    A ów kolejny model to 568EX.

Początki nałogu

Super, wypuścili następcę, a już miałem kupować 565.....
    Niestety po przejrzeniu specyfikacji (568EX - No External power input) stwierdzam że jednak kupię 565.
    Zrobili dwa kroki w przód i jeden w tył ehhh

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Bywalec Awatar brzoza
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez albercikk Zobacz posta
    568EX - No External power input
    A ja chyba kupię 568
    Zewnętrzne zasilanie zupełnie mi się nie przyda, za to synchro z krótkimi czasami - bardzo.

Uprawnienia umieszczania postów