czyli jakieś 3.50 zł na okładkę. No i papier.
A jak ten koszt ma się do ploterów?
czyli jakieś 3.50 zł na okładkę. No i papier.
A jak ten koszt ma się do ploterów?
6d / 40d / Samyang 14 / Sigma 35 / 85L / Pocket Wizard
Ploter w zależności od modelu schodzi do 1,35-1,00PLN za A4, tańszy jest również papier z roli.
Do tego na ploter jest szybki jak kobra, można na nim drukować duże formaty, płótna, banery, roll-upy, back-lighty, rozkładówki fotoksiążek i inne cuda na kiju - średnio rozgarnięty użyszkodnik z powodzeniem zarobi tym usrojstwem na ratę leasingową.
Ostatnio edytowane przez czornyj ; 12-06-2012 o 14:46
Dodaj jeszcze użyszkodnik z dużą ilością wolnego czasu :-)
Ostatnio edytowane przez jaroslaw.majcher ; 12-06-2012 o 16:37
To na zakończenie tematu już "w produkcji" nieco do pokazania co dalej wychodzi
Sorry za znak wodny ale teraz za dużo ludzi podbiera wszelkie foty więc chcę się tego ustrzec a nie dam firmowego logo bo mnie zaraz tutaj zbanują ._.
Wielkie dzięki wszystkim powyżej za przydatne namiary i porady!![]()
lovestorymakers com
Wracam do tematu - otóż potrzebowałbym dobrego trymera (większa precyzja niż przy gilotynie) - mam problem bo Opusowa Eurocut A4 nie jest w stanie przeciąć etui gdzie przekładaka jest z Ekskluzywne albumy oraz fotoksiążki - albumyksiazkowe.com - jest ona jakby z gumy - osrze trymera zamiast ciąć to zagina mi całe etui, za to zabiłem już 2 trymery Sigmy - przy cięciu ostrze wjeżdża dosłownie na tackę trymera - wtedy nadaje się on na śmietnik.
Nie mam zamiaru kupować zaraz trymerów / gilotyn po 2 tys zł ale czy jest coś do kilkuset złotych co podoła przy elastycznych przekładkach - najlepiej trymer ?
lovestorymakers com
Też używam tych przekładek (czarne), trymer fellowes electron przecinał to bez problemu, ale tak jak Ci wcześniej pisałem nie jest on zbyt precyzyjny. Poszedłem za radą czornyja, kupiłem matę do cięcia firmy olfa oraz przezarąbisty nożyk olfa z super ostrymi nożykami. Do tego metalowa linijka z gumowymi podkładkami i jestem zadowolony. Tnie ładnie i równo (jeśli linijka nie poleci).
Witam.
softgbs - na jakich dokładnie papierach drukujesz okładki - bo szukam i nie wiem co ciekawego wybrać
Jakie poleciłbyś też płytki do nadruku ?