Pokaż wyniki od 51 do 60 z 76

Wątek: Przejście z kompakta na lustrzanke cyfrową? budżet 5 000 PLN

Widok wątkowy

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja mysle,ze zle robisz. Po 1 dlaczego chesz lustrzanke? Akurat NEX,X100,NX etc nie da Ci gorszego obrazka a czasem moze lepszy. Nie wiem w czym 600D bedzie lepszy jesli chodzi o obrazowanie? Ma jeszcze mniejsza matryce niz te "kompakty".

600D za to bedzie wieksza i mniej poreczna a na plus ma chyba jedynie wizjer optyczny (w kompakcie i tak nie miales) i dlugie obiektywy ,ktorych jak sam mowisz nie chcesz.

Stalki? Nie..ani stalki ani nic z niewymiennym obiektywem jak X100 odradzam. To jest cos dla swiadomego uzytkownika. Ty poki co nie wiesz czego chcesz, nie wiesz na jakich ogniskowych robisz zdjecia.

Lepiej kup NXa lub NEXa i do tego jakis obiektyw kitowy zoom. Pozniej zobaczysz czy czegos jeszcze potrzebujesz. A aparat tych rozmiarow mozna miec zawsze przy sobie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MateuszCanon Zobacz posta
    Czytam i czytam i wywnioskowałem, że po to aby wieczorami jakoś w miarę fotki się prezentowały bo na standardowym podobno lipa... ?
    Poza tym po jasnym szkle nie oczekuj jakichs cudow. Jesli myslisz,ze jasnym szklem bedziesz mogl spokojnie fotografowac z reki kiedy sie sciemnia to nie obiecuj sobie za duzo.
    Ostatnio edytowane przez Tornvald ; 31-05-2012 o 00:41 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów