Strona 18 z 24 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 233

Wątek: #02 Sprowadzanie sprzetu z USA

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Witajcie. Mam pytanie jak może wyglądać sytuacja kupna rzeczy do 10dolarow(stopka do 430ex-w Polsce nigdzie nie mogę znaleźć )? List bez problemów przyjdzie bez naliczanego cła? Czy mogą wystąpić jakieś komplikacje.

Z Góry dzięki za pomoc.
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robert914 Zobacz posta
    Witajcie. Mam pytanie jak może wyglądać sytuacja kupna rzeczy do 10dolarow(stopka do 430ex-w Polsce nigdzie nie mogę znaleźć )? List bez problemów przyjdzie bez naliczanego cła?
    A kto o zdrowych zmysłach będzie naliczał cło dla przedmiotu o wartości 10$?
    EOS + Speedlite

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robert914 Zobacz posta
    List bez problemów przyjdzie bez naliczanego cła? Czy mogą wystąpić jakieś komplikacje.
    Odkąd pamiętam, wartość przesyłki zwolnionej od cła wynosiła $30.
    Jednak teraz to już w ogóle bajka. Przeczytaj ten watek, i o twórz sobie link do TVN24:

http://canon-board.info/showthread.php?t=40947

axk
    - koledze być może chodziło o dwa tygodnie extra leżakowania przesyłki, w celnym_pocztowym na Łączyny w wawie.
    No bo raczej nie sądzę, żeby w takim stopniu niepokoił się możliwym "domiarem" $3

"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    ...axk - koledze być może chodziło o dwa tygodnie extra leżakowania przesyłki, w celnym_pocztowym na Łączyny w wawie.
    Przecież zapytał wyraźnie :

"List bez problemów przyjdzie bez naliczanego cła? Czy mogą wystąpić jakieś komplikacje"

I na to pytanie odpowiedziałem.
    EOS + Speedlite

Coś już napisał

Domyślnie

Kupilem w tym tygodniu w B&H teleobiektyw Canona.Sprzedawca namawiał mnie abym jeszcze dokupił 3 -letnia gwarancje miedzynarodową.Ja natomiast napisałem wczesniej do serwisu Canona w Berlinie (http://www.fotomaerz.de/)z pytaniem czy oni tą gwarancje honoruja?Dostałem odpowiedź ,ze nie..Tylko roczna gwarancje producenta z rachunkiem zakupu.A ta jest tylko na terenie USA i Kanady.Mam teraz dylemat -czy kupowac ta trzyletnia gwarancje czy nie??Informacje w sklepie to jedno a informacje z serwisów to drugie.Czy ktos kolegów jest mi w stanie w miare jasno wytłumaczyć jak wyglada w rzeczywistości realizacja dodatkowej 3 -letniej gwarancji ?Moge jeszcze ja kupic ale nie wiem czy nie wyrzuce w błoto niepotrzebnie sporej kwoty w $..

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

W 2009 wysylalem w sumie 5 obiektywow do Polski, wszystkie zapakowane w koperty babelkowe lub padded. Wysylalem First Class Mail. Wszystkie doszly jak listy, czyli bez otwierania.

Coś już napisał

Domyślnie

witam . Przy tym kursie co teraz jest bodajże 2,88 wywnioskowałem ze przy kupnie canona 50 1,4 można zaoszczedzic te 300, 400 zł. I teraz moje takie pytanku czy sklep amazon jest godny polecenia? czy lepiej rozglądnąc sie za jakims innym sklepem ?
    pozdrawiam

Bywalec Awatar oasisman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Amazon jak najbardziej można polecic: solidny, z cenami jest tam różnie.
    |Canon|

Domyślnie

jak masz gdzie to wyslac do stanow to sklep jak kazdy inny, zaplacisz, oni wysyłają.
    nie wysyłają do polski

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Kupował ktoś kiedyś używany sprzęt? Kupiłem eosa 1 i zastanawiam sie jak zrobic z transportem - myslicie ze kartka w srodku "warranty repair" coś pomoże ? Na sprzęcie widać sladu użytkowania.

Strona 18 z 24 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów