Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 233

Wątek: #02 Sprowadzanie sprzetu z USA

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam sie bac, jak mam zamiar "przemycic" 70-200 2.8/4 L? Do podrecznego chce schowac, razem z kompem i innym stuffem, moge miec jakies nieprzyjemnosci z tego powodu? :>
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna Awatar Jedrula

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    7) na sprzęt kupiony w USA nie ma gwarancji nigdzie indziej na świecie, tylko i wyłącznie w USA. Dlatego warto poczytać o usterkowości danego produktu zanim podejmie się pochopną decyzję. Wysyłanie paczki wartości 1000USD do stanów z ubezpieczeniem w dwie strony to koszy około 150 - 200$.

Pewnie już sto osób poprawiło, ale dla porządku - to nie prawda.

Nie wiem jak inni producenci, ale sprzęt zakupiony w USA marki Canon jest objęty gwarancją również w Kanadzie :P
    FF + 24-105 + 50 1.4

zielonaherbata
    Guest

Domyślnie

mysle, ze nie powinno byc problemu. moj znajomy przywiozl mi ostatnio 5d z obiektywem 24-105mm i celnicy nie byli zbytnio zainteresowani zawartoscia torby

Bywalec Awatar Piasek1989
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

a ja mam takie pytanie
    mam kuzynkę w stanach zadeklarowała się że może mi kupić i wysłać 2 szkiełka razem z jej rzeczami (ciuchy i inne badziewia) oczywiście szkła będą bez pudelek i bez papierów a na paczce będzie widniał napis gift albo rzeczy używane. czy takie coś zmniejszy czujność celników i przejdzie niezauważone?
    50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie powinno być kłopotów. Dwa tygodnie temu odebrałem paczuszkę z ciuchami, a między nimi 70-200 IS w pudelku
    Nikt nawet nie zapytal.. w kazdym razie zadnych rachunkow na to nie bylo w srodku.
    400D + 17-40 L + 50 f/1.8 + COKIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta
    a ja mam takie pytanie
    mam kuzynkę w stanach zadeklarowała się że może mi kupić i wysłać 2 szkiełka razem z jej rzeczami (ciuchy i inne badziewia) oczywiście szkła będą bez pudelek i bez papierów a na paczce będzie widniał napis gift albo rzeczy używane. czy takie coś zmniejszy czujność celników i przejdzie niezauważone?
    powiem tak że ja nie miałem żadnych problemów z czymś takim. rodzina wysyłała mi canona 70-200 właśnie z innymi rzeczami. paczka przeszła bez żadnych problemów. na wierzchu oczywiście widniał napis gift. może to było szczęście mi się udało.
    Canon 450D + 18-55mm, 50mm f/1.8 II, Semi Fisheye 0.42x

Dopiero zaczyna Awatar Drzamich
    Miasto
    Ostrzeszów

Domyślnie

Ja dzisiaj odebrałem paczkę z USA z body i trzeba obiektywami.
    Wysłał mi ją wujek z NY przez firmę Polamer.
    Wysłał ją w piątek 29 sierpnia. Przesyłka lotnicza. Czyli zmieścili się na marginesie błędu (lotnicza idzie 2 tygodnie).
    Mieszkam w małym (15 tys.) mieście. Myślę że wszystkie paczki idą prosto z warszawy, bo nie sądzę, aby taka firmę było stać na flotę samolotów. Więc jeśli mieszkacie daleko od warszawy (w moim przypadku jest to 400km) to jest duże prawdopodobieństwo, że przywiozą wam ją w niedziele rano, bo wtedy większość osób jest w domu.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja tylko dla ciekawostki napiszę że zostałem dzisiaj na Okęciu ściągnięty z wyjścia "Nothing to declare" na kontolę celną (wracałem z CGG przez CDG więc nie bezpośrednio z US). Cła żadnego oczywiście nie zapłaciłem
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    (...) dla każdego produktu, który na łącznej fakturze za produkt i transport ma kwotę większą niż 100 USD.
    Ten pułap kwoty niestety zmniejszono do 35 USD już ponad rok lub nawet dwa lata temu, nie pamiętam do kładnie kiedy. Zmniejszono po tym jak kursy zaczeły szaleć, no i oczywiście żeby celnicy mieli do czego się przyczepiac...

interma
    Guest

Domyślnie

dziś przysłali mi za stanów obiektyw. przesyłka szła bezpośrednio od sprzedawcy do mnie. Amerykańską zwykłą pocztą. Trwało to 1,5 tygodnia. Celnicy otworzyli paczkę bo było widać i zakleili ja bardzo starannie. Nic mi nie doliczyli - żadnego Vat-u, cła czy czegoś tam...
    Widać że i tak można.
    Poszedłem na "wydrę", zaryzykowałam i udało się!

Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów