Pokaż wyniki od 1 do 10 z 233

Wątek: #02 Sprowadzanie sprzetu z USA

Mieszany widok

Domyślnie

Mam działalność i specjalnie dopisałem usługi foto, żeby odpisywać VAT od sprzętu foto. Muszę wystawić faktury za te usługi, aby skarbówka mi sprzętu nie zakwestionowała przy kontroli. Fakture każdy z chęcią przyjmie ze znajomych w końcu kosztowy, ale trzeba zapłacić VAT i podatek od rachunku. Pozatym nie wystawie rachunku na kwote 500 zł jeżeli sprzęt kupiłem za 10.000 zł bo mnie uznają za świra więc nie jest to takie proste. Obiektyw 100-400 L IS kosztuje teraz 1310 $ czyli ok. 3275 zł więc przy odrobinie szczęścia u celników się opłaca.
    A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szuler Zobacz posta
    Mam działalność i specjalnie dopisałem usługi foto, żeby odpisywać VAT od sprzętu foto. Muszę wystawić faktury za te usługi, aby skarbówka mi sprzętu nie zakwestionowała przy kontroli. Fakture każdy z chęcią przyjmie ze znajomych w końcu kosztowy, ale trzeba zapłacić VAT i podatek od rachunku. Pozatym nie wystawie rachunku na kwote 500 zł jeżeli sprzęt kupiłem za 10.000 zł bo mnie uznają za świra więc nie jest to takie proste. Obiektyw 100-400 L IS kosztuje teraz 1310 $ czyli ok. 3275 zł więc przy odrobinie szczęścia u celników się opłaca.

Analizowałem ceny i mi wyszło, że jeśli się zapłaci podatki, to traci się całą korzyść wynikającą z kursu US$.
    Tak więc podchodząc do sprawy uczciwie, to import z USA nie może być opłacalny.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uprawnienia umieszczania postów