Strona 9 z 23 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 233

Wątek: #02 Sprowadzanie sprzetu z USA

Mieszany widok

Domyślnie

przelew powinien dotrzeć maksymalnie w ciagu 2-3 dni roboczych.
    Pozdrawiam
    Canon 5D, 17-40 4L, 70-200 2,8L, 85 1,8

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ODZIO Zobacz posta
    przelew powinien dotrzeć maksymalnie w ciagu 2-3 dni roboczych.
    Pozdrawiam
    zupełna nieprawda, system bankowy w USA nie jest zintegrowany z tym europejskim. Przelew może iśc nawet 14 dni roboczych, krócej niż 5 dni jeszcze mi się nie zdażyło. Wyjątek mogą stanowić przelewy w ramach jednego banku.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    zupełna nieprawda, system bankowy w USA nie jest zintegrowany z tym europejskim. Przelew może iśc nawet 14 dni roboczych, krócej niż 5 dni jeszcze mi się nie zdażyło. Wyjątek mogą stanowić przelewy w ramach jednego banku.
    PKO BP ma dedykowane przelewy do USA. Płaciłem tak dwa razy, pieniądze szły 4dni robocze. Koszt takiej operacji - 25 zł.

Domyślnie

A czy próbował ktoś na większą skalę sprowadzać szkła z usa ? Mając na miejscu zaufaną i znającą się na sprawie osobę można by przecież rozruszać mały handel, może nawet opłacalny płacąc uczciwie cło i vaty..Z drugiej strony w PL konkurencja jest i czasem spotyka się naprawdę dobre ofery.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

z usa do kredyt banku forsa śmiga czasem 1-2 dni :-)
    odwrotnie nie wiem ale pewnie tak samo

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

A czy ktoś się może orientuje jak wygląda przesyłka kurierem np. UPS?
    Jak to wygląda z aukcjami na ebay.com i zapłatą po po rzez PayPal?
    Mam aukcję gdzie gość ma prawie 130.000 komentarzy (99% pozytyw lokalizacja NY) na aukcji jest napisane, że koszt transportu to 35$ UPS Express, wpłacasz kasę za przedmiot + przesyłka(3-5 dni roboczych). Podatku wg. tego co zrozumiałem nie płacisz (bo prawo NY tego nie wymaga) a jedynie musisz rozliczyć się z podatku w twoim kraju we własnym zakresie.
    Czy taka paczka idzie na cło?? Jak to jest dokładnie?
    40D+300D + 18-55 IS + 70-200 mm f/4 L + inne graty

Coś już napisał Awatar setes
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    Moze masz pecha :-)
    Mi zwykle przelewy ida wlasnie 2-3 dni robocze. Ostatni zlecony 27.12 dotarl 31.12, a bank odbiorcy to bylo jakies lokalne "malenstwo".
    A zeby bylo ciekawiej to kiedys najdluzej trwala operacja miedzy Citi a Citi - 4 dni.

Pozdrawiam
    Pawel,
    40D, 17-55/2.8 IS, 85/1.8, 70-200/4 L

MarcinD
    Guest

Domyślnie

witam - mój 1 post dzisiaj dotarł do mnie 70-200 2.8L ze sklepu abesofmaine.com (przy okazji polecam - dobre ceny, dobra obsługa - nie ma amerykańskiego podatku). Wyglądało to tak - rejestrujesz się tam - kupujesz -podajesz namiary na siebie - robisz płatność kredytową - prosilio o telefon (chyba w celu potwierdzenia) więc sobie pogadałem z niejakim Rickiem Santini - wysyłają potwierdzenie - kiedy samolot UPS ląduje na Okęciu dzwonią z UPS i wysyłają papiery z pełnomocnictwem. Mam firmę, więc o vaty i inne koszty się nie martwię, bo sobie odpiszę.

Cała operacja trwała tydzień (Kasa szła do nich trzy dni, przesyłka szła trzy dni). Paczka była otwierana, bo celnik najwyraźniej sprawdzał czy rzeczywiście jest tam obiektyw.

Koszt obiektywu 1127 dolarów+125 $ przesyłki+cło wyszło jakieś 240 złotych+vat za obiektyw+75 złotych za obsługę UPS (załatwiają cło) - całość regulujesz u kuriera. Jeśli dolar będzie stał na takim poziomie, niebawem kupię coś jeszcze.

Paczka zapakowana bardzo dobrze. Folie z bąblami, dodatkowo woreczki z powietrzem.
    Chętnie odpowiem na pytania. Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wychodzi mi, że zapłaciłeś 3650 PLN netto, a mając firmę w Polsce mogłeś kupić na Allegro o 100PLN netto taniej. Czyli interes kiepski.

Z USA dla siebie trza wozić w plecaku, to jest caluśka prawda o tym "interesie".

p.s.> Byłbym zapomniał. W tej chwili dodatkowo Canon oferuje cash back na to szkło w wysokości 575 pln. Ty go niestety nie dostaniesz, czyli razem straciłeś 7 stów.
    Trzeba zwracać uwagę co się przywozi, w jaki sposób i kiedy, bo można wyjść "jak Zabłocki na mydle".
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie

A ja tak walne prosto z mostu.Szukam kogos kto z Chicago wraca.Mam optyke do zabrania.Może akurat??

Strona 9 z 23 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów