Ja kupowalem w B&H. NIe bylo problemu z wysylka do Polski i do Krakowia a placilem przez net karta platnicza. Jednym razem kupilem szklo i przyszlo bez problemow. Drugim razem kupilem 2 lampy Makro do Canona. Niestety dowalili mi 200 zl cla. Ale szczesliwie jedna lampe sprzedalem na Allegro za cene ktora oplacila mi cale clo i te druga lampe. Suma summarum wyszlo tak ze za lampe dla mnie zaplacilem tyle co widniala cena na witrynie. Na reszte druga zarobila. Jesli chodzi o podatek - kazdy stan ma inne oprocentowanie jak napisal Kubaman. Jest to w ogole troche porabane bo stany miedzy soba maja porozumienia. Dla przykladu podam - Moj ojciec mieszkajacy w Texasie kupuje sprzet w B&H w Nowym Jorku. Otrzymujac przesylke nie placi zadnego podatku bo takie jest porozumienie miedzy Stanem. Kupujac natomiast w innym stanie placi dodatkowo podatek obowiazujacy w danym stanie. Najprostszy sposob na wysylke to jesli w Stanach jest znajoma osoba po prostu wysyla to d nas z adnotacja GIFT na pudelku. Moj ojciec wysylal mi Notebooka, Kamere video , Sprzet komputerowy. Nigdy nie bylo problemu z odbiorem i zadnych historii z vatem nie bylo. A sprzet byl nowy i z papierami.