Piotrze, uwierz mi, że potrafię odróżnić paczkę nadaną w USA i od tego czasu nie rozdziewiczaną, od paczki kontrolowanej w PL :wink:Zamieszczone przez iczek
Piotrze, uwierz mi, że potrafię odróżnić paczkę nadaną w USA i od tego czasu nie rozdziewiczaną, od paczki kontrolowanej w PL :wink:Zamieszczone przez iczek
Paczki najprawdopodobniej sa prześwietlane. Ale głowy nie dam. Mój ostatni zakup dotarł do mnie za pośrednictwem Polameru w listopadzie 2005 i nie był na pewno rozpakowywany.
kontrolowanie nie polega tylko na rozpakowaniu... promienie RTG wymyslono juz dosc dawno
nie bardzo się znam na przeliczniakch wagi w funtach na kg... przykładowo paczka ważąca ok 2kg to ile to funtów? chce policzyć ile zapłaciłbym za wysyłkę np takiego canona 100-400 zakupionego w NY do Polski...
ps jakie jest prawdopodobieństwo narzucenia cła w przyp. wysylki samolotem a jakie droga morska?
pozdrawiam
Metus
1 kg to 2,2 funta
Jak bys chcial sobie poprzeliczac dokladnie, lub inne miary to polecam ten oto linkZamieszczone przez Metus
podpis...
A dokładnie 1 funt = 0,45359237 kg.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
Znajomy kupił kalibrator Eye-One Display 2 tutaj:
http://www.rawworkflow.com/
zapłacił 209$ + 30$ za przesyłke, za moją radę w uwagach do przesyłki poprosił o napisanie że to gift, jak przyszedł kurier do domu to skasował go dodatkowo na 70zł...
W Polsce mogę kupić ten kalibrator za 1400 zł...
Paczka przyszła z Australii po 3 dniach...
Ja u nich kupowałem WhiteBall'a,bez najmniejszych problemoów paczka była również po 3 dniach...
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
- przypadek 1 (poczta lotnicza) - 100%,Zamieszczone przez Metus
- przypadek 2 (przesyłka morska, aż do 8 tygodni) - ok. 0%
A tutaj masz cennik Polameru.
Jurku - do mnie przyszła paczka lotnicza i cła nie naliczono, więc twoje stu procentowe przypuszczenia są błędneZamieszczone przez Jurek Plieth