Pokaż wyniki od 1 do 10 z 233

Wątek: #02 Sprowadzanie sprzetu z USA

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam,
    a jak załatwiacie transakcję ze zwykłych ogłoszeń ?
    Poprzez Escrow czy na słowo ? Ja z doświadczenia wiem ,że z uczciwymi ludzmi zwłaszcza z ameryki, często jest problem żeby wysłali coś za morze... a co dopiero jak zgłoszę się do delikwenta z ogłoszenia i wyskocze mu z escrowem czy innym rozwiązaniem. Inna kewstia jeśli ktoś ma adres miejscowy w usa który może pośredniczyć w transakcji, to wtedy jest łatwiej.
    Ja obserwuję w takich bezpłatnych tablicach(u nas tablica czy gumtree) tylko to ,że fakt iż są one darmowe powoduje, że ludzie często żądają cen wyższych niż na aukcjach i często spotyka się ogłoszenia zamieszczane przez oszustów. Możliwe ,że w takich ogłoszeniach trzeba usilnie próbować negocjować, aby osiągnąć jakąś racjonalną cenę ?

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomot Zobacz posta
    Witam,
    a jak załatwiacie transakcję ze zwykłych ogłoszeń ?
    Poprzez Escrow czy na słowo ? Ja z doświadczenia wiem ,że z uczciwymi ludzmi zwłaszcza z ameryki, często jest problem żeby wysłali coś za morze... a co dopiero jak zgłoszę się do delikwenta z ogłoszenia i wyskocze mu z escrowem czy innym rozwiązaniem.
    No bo uczciwy nabywca z EU-ropy nie powinien nigdy aukcji wygrac, gdyz kiedy zaplaci za przesylke, vaty, szmaty, cla i inne haracze to nie moze sie oplacic. A w dodatku czesto nie zdaje sobie sprawy i w koncu ucieka kiedy go podlicza urzedy. Kiedys przesylki byly tansze, cla nie bylo, a podatku nie pilnowali, ale to bylo dawno temu.

A z Craig's list to mozna, ale raczej lokalnie. Inaczej wszystko moze sie wydarzyc.

Wyslano z mojego nowego iPada, absolutnie najdrozszy model, za pomoca sieci Verizon LTE.

Uprawnienia umieszczania postów