Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
Ja nie jestem przekonany, czy Tobie sa potrzebne wskazówki. Widzę po tych zdjęciach, że wypracowujesz swój styl, chociaz ciągle trochę błądzisz po schematach.
Ze wskazówek, to może jedna. Poszedłbym sobie w kierunku albumów i wystaw. Popodglądał mistrzów i od kazdego wziął to, co mi (Ci) się najbardziej podoba. A potem domieszał coś od siebie. I tak coraz więcej.

Forum traktuj bardziej jak miejsce prezentacji, niż źródło impresji. Bo rady które tu dostaniesz nie muszą wcale być odpowiednimi dla Ciebie.
generalnie chodzi mi o raczej o wskazanie bledow, tak jak teraz - po czasie zauwazylem, ze moglem ostatnie zdjecie troche nieco inaczej wykadrowac i byloby przyjemniejsze w odbiorze.

a co bladzenia przy doszukiwaniu sie wlasnego stylu przy obrobce, czy czymkolwiek - zgadzam sie z Toba absolutnie, nigdy nie jestem przekonany czy ze zdjecia nie da sie wiecej wycisnac czy wszystko wyglada tak jak tego pragne; z tym mam najwiekszy problem. i caly czas cos zmieniam, edytuje etc.

mysle, ze kazda rada - nawet ta ktora nie jest do konca odpowiednia dla nas w przyszlosci moze zaowocowac w cos nowego przez co bedziemy po prostu robic lepsze zdjecia.